Visserssoep met knolselder en Leffe
Visserssoep met knolselder en Leffe

Visserssoep met knolselder en Leffe

40 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 221 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 15.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. Schil de halve knolselder en snij in stukken, evenals de ui.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de stukken ui en knolselder gedurende 5 min.

  7. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. afgedekt sudderen. Mix de soep.

  8. Doe er de Leffe bij en verwarm nog 10 min., zonder te laten koken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Voeg de zalmreepjes toe en laat nog 5 min. op het vuur staan, zonder te laten koken.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de soep goed warm en werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Tip

Voeg eventueel een wolkje room en enkele grijze garnalen toe voor het opdienen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. Schil de halve knolselder en snij in stukken, evenals de ui.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de stukken ui en knolselder gedurende 5 min.

  7. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. afgedekt sudderen. Mix de soep.

  8. Doe er de Leffe bij en verwarm nog 10 min., zonder te laten koken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Voeg de zalmreepjes toe en laat nog 5 min. op het vuur staan, zonder te laten koken.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de soep goed warm en werk af met de fijngesnipperde peterselie.

Tip

Voeg eventueel een wolkje room en enkele grijze garnalen toe voor het opdienen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 221 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 15.4 g

Bekijk het recept digitaal