Vissoep met broccoli
Vissoep met broccoli

Vissoep met broccoli

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 42.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de broccoli en de stukken vis licht ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de boter (niet laten kleuren) in een ruime kookpan. Stoof er de in stukjes (± 1 cm) gesneden venkel in gedurende 1 minuut.

  5. Roer om en voeg de in fijne schijfjes gesneden wortelen toe. Laat alles gedurende 1 à 2 minuten stoven. Giet er het glas witte wijn bij en kruid met 2 blaadjes laurier en 1/2 koffielepel tijm.

  6. Laat 10 minuten zachtjes sudderen en doe er dan de vis bij die u vooraf in dobbelsteentjes van ± 3 cm hebt gesneden en de inktvisringen. Let wel: de mosselen en de roze garnalen doet u er nog niet bij.

  7. Kruid met peper en zout en giet er 3 dl water bij. Zet het deksel op de pan, breng tot net onder het kookpunt en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

  8. Tussenin de vis omroeren zodat hij gelijkmatig gaart. Voeg er tot slot de mosselen, de roze garnalen en de in stukjes gesneden broccoli aan toe. Laat nog 5 minuten verder pruttelen.

  9. Afwerking:
  10. Klop in een grote soepterrine de eidooier en de kerrie los met de room. Giet er dan de vissoep over. Voorzichtig omscheppen en onmiddellijk opdienen met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de broccoli en de stukken vis licht ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de boter (niet laten kleuren) in een ruime kookpan. Stoof er de in stukjes (± 1 cm) gesneden venkel in gedurende 1 minuut.

  5. Roer om en voeg de in fijne schijfjes gesneden wortelen toe. Laat alles gedurende 1 à 2 minuten stoven. Giet er het glas witte wijn bij en kruid met 2 blaadjes laurier en 1/2 koffielepel tijm.

  6. Laat 10 minuten zachtjes sudderen en doe er dan de vis bij die u vooraf in dobbelsteentjes van ± 3 cm hebt gesneden en de inktvisringen. Let wel: de mosselen en de roze garnalen doet u er nog niet bij.

  7. Kruid met peper en zout en giet er 3 dl water bij. Zet het deksel op de pan, breng tot net onder het kookpunt en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

  8. Tussenin de vis omroeren zodat hij gelijkmatig gaart. Voeg er tot slot de mosselen, de roze garnalen en de in stukjes gesneden broccoli aan toe. Laat nog 5 minuten verder pruttelen.

  9. Afwerking:
  10. Klop in een grote soepterrine de eidooier en de kerrie los met de room. Giet er dan de vissoep over. Voorzichtig omscheppen en onmiddellijk opdienen met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 18.3 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 42.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Richard Hamilton Jette's Viognier McLaren Vale - Australië Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal