Vissoep met gamba's en bloemkool
Vissoep met gamba's en bloemkool

Vissoep met gamba's en bloemkool

40 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 226 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 13 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het preiwit in ringen.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de preiringen bij.

  5. Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  6. Leg de diepgevroren gamba's gedurende 2 min. in een kom met heet water zodat u ze gemakkelijk kan pellen.

  7. Dep de gepelde gamba's goed droog en kruid ze met een weinig zout en peper.

  8. Knip de tuinkers.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot, bestrooi met 2 eetl. bloem en roer zorgvuldig om met een houten lepel.

  11. Leng aan met de visbouillon of de visfond en de melk.

  12. Voeg de diepgevroren bloemkool toe (of de verse, verdeeld in roosjes). Dek af en laat 5 min. koken.

  13. Haal 5 bloemkoolroosjes uit de kookpot en snij ze in kleinere roosjes die u apart houdt voor de garnering. Voeg de harde resten bloemkool terug toe aan de soep.

  14. Dek af en laat 10 min. koken op een zacht vuur.

  15. Mix heel fijn en voeg eventueel nog wat melk toe.

  16. Voeg de gestoofde preiringen toe, samen met de bloemkoolroosjes en de gamba's en laat het geheel eventjes doorwarmen.

  17. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

  18. Afwerking:
  19. Versier met wat tuinkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het preiwit in ringen.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de preiringen bij.

  5. Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.

  6. Leg de diepgevroren gamba's gedurende 2 min. in een kom met heet water zodat u ze gemakkelijk kan pellen.

  7. Dep de gepelde gamba's goed droog en kruid ze met een weinig zout en peper.

  8. Knip de tuinkers.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot, bestrooi met 2 eetl. bloem en roer zorgvuldig om met een houten lepel.

  11. Leng aan met de visbouillon of de visfond en de melk.

  12. Voeg de diepgevroren bloemkool toe (of de verse, verdeeld in roosjes). Dek af en laat 5 min. koken.

  13. Haal 5 bloemkoolroosjes uit de kookpot en snij ze in kleinere roosjes die u apart houdt voor de garnering. Voeg de harde resten bloemkool terug toe aan de soep.

  14. Dek af en laat 10 min. koken op een zacht vuur.

  15. Mix heel fijn en voeg eventueel nog wat melk toe.

  16. Voeg de gestoofde preiringen toe, samen met de bloemkoolroosjes en de gamba's en laat het geheel eventjes doorwarmen.

  17. Breng op smaak met zout en cayennepeper.

  18. Afwerking:
  19. Versier met wat tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 226 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 13 g

Bekijk het recept digitaal