- Bewaar

- Bewaar
Vissoep met gamba's en bloemkool
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij het preiwit in ringen.
-
Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de preiringen bij.
-
Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.
-
Leg de diepgevroren gamba's gedurende 2 min. in een kom met heet water zodat u ze gemakkelijk kan pellen.
-
Dep de gepelde gamba's goed droog en kruid ze met een weinig zout en peper.
-
Knip de tuinkers.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot, bestrooi met 2 eetl. bloem en roer zorgvuldig om met een houten lepel.
-
Leng aan met de visbouillon of de visfond en de melk.
-
Voeg de diepgevroren bloemkool toe (of de verse, verdeeld in roosjes). Dek af en laat 5 min. koken.
-
Haal 5 bloemkoolroosjes uit de kookpot en snij ze in kleinere roosjes die u apart houdt voor de garnering. Voeg de harde resten bloemkool terug toe aan de soep.
-
Dek af en laat 10 min. koken op een zacht vuur.
-
Mix heel fijn en voeg eventueel nog wat melk toe.
-
Voeg de gestoofde preiringen toe, samen met de bloemkoolroosjes en de gamba's en laat het geheel eventjes doorwarmen.
-
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
-
Afwerking:
-
Versier met wat tuinkers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij het preiwit in ringen.
-
Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en doe er de preiringen bij.
-
Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven op een zacht vuur.
-
Leg de diepgevroren gamba's gedurende 2 min. in een kom met heet water zodat u ze gemakkelijk kan pellen.
-
Dep de gepelde gamba's goed droog en kruid ze met een weinig zout en peper.
-
Knip de tuinkers.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot, bestrooi met 2 eetl. bloem en roer zorgvuldig om met een houten lepel.
-
Leng aan met de visbouillon of de visfond en de melk.
-
Voeg de diepgevroren bloemkool toe (of de verse, verdeeld in roosjes). Dek af en laat 5 min. koken.
-
Haal 5 bloemkoolroosjes uit de kookpot en snij ze in kleinere roosjes die u apart houdt voor de garnering. Voeg de harde resten bloemkool terug toe aan de soep.
-
Dek af en laat 10 min. koken op een zacht vuur.
-
Mix heel fijn en voeg eventueel nog wat melk toe.
-
Voeg de gestoofde preiringen toe, samen met de bloemkoolroosjes en de gamba's en laat het geheel eventjes doorwarmen.
-
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
-
Afwerking:
-
Versier met wat tuinkers.