Vissoep met limoen en kokosmelk
Vissoep met limoen en kokosmelk

Vissoep met limoen en kokosmelk

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 39.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien. Snij in 4 gelijke porties.

  3. Snij 1 limoen in 4 en pers de andere limoen uit.

  4. Snij de cocktailtomaten in 2 en de wortelen in staafjes.

  5. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in stukjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  7. Snipper de sjalotten en de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepgevroren scampi's toe en kruid met het kerriepoeder en de cayennepeper. Bak 4 min. en haal uit de kookpot.

  10. Giet de kokosmelk in dezelfde kookpot samen met 1 dl water, de paprikareepjes en de wortelstaafjes. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 10 min. zachtjes sudderen.

  11. Voeg de broccoliroosjes en -stukjes toe, samen met het limoensap en de sojasaus. Leg er de stukken kabeljauw op en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de kerstomaatjes en de scampi's toe. Laat nog 2 min. warm worden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de vissoep over diepe borden en bestrooi met de koriander. Garneer elk bord met een partje limoen. Geef er een stukje brood bij als u de soep serveert als voorgerecht. Als hoofdgerecht geeft u er nog 250 g gekookte basmatirijst of Thaise rijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien. Snij in 4 gelijke porties.

  3. Snij 1 limoen in 4 en pers de andere limoen uit.

  4. Snij de cocktailtomaten in 2 en de wortelen in staafjes.

  5. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in stukjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  7. Snipper de sjalotten en de koriander fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepgevroren scampi's toe en kruid met het kerriepoeder en de cayennepeper. Bak 4 min. en haal uit de kookpot.

  10. Giet de kokosmelk in dezelfde kookpot samen met 1 dl water, de paprikareepjes en de wortelstaafjes. Verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 10 min. zachtjes sudderen.

  11. Voeg de broccoliroosjes en -stukjes toe, samen met het limoensap en de sojasaus. Leg er de stukken kabeljauw op en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg de kerstomaatjes en de scampi's toe. Laat nog 2 min. warm worden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de vissoep over diepe borden en bestrooi met de koriander. Garneer elk bord met een partje limoen. Geef er een stukje brood bij als u de soep serveert als voorgerecht. Als hoofdgerecht geeft u er nog 250 g gekookte basmatirijst of Thaise rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 443 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 39.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Chardonnay `Old Vines' Chili Wijn Hardys Chardonnay-Semillon Australië

Bekijk het recept digitaal