Vissoep met zeevruchten
Vissoep met zeevruchten

Vissoep met zeevruchten

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 30.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien en snij in hapklare stukken.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in stukken.

  6. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg de stukken tomaat en het takje tijm toe. Overgiet met de witte wijn en laat 3 min. sudderen.

  10. Giet er de visbouillon over en laat 10 min. koken.

  11. Voeg de stukken visfilet en de diepgevroren scampi's en zeevruchten toe. Dek af en laat nog 15 min. verder sudderen (laat niet meer koken). Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Verwijder het takje tijm.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de soep in diepe kommetjes, zo blijft ze langer warm.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien en snij in hapklare stukken.

  5. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in stukken.

  6. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  9. Voeg de stukken tomaat en het takje tijm toe. Overgiet met de witte wijn en laat 3 min. sudderen.

  10. Giet er de visbouillon over en laat 10 min. koken.

  11. Voeg de stukken visfilet en de diepgevroren scampi's en zeevruchten toe. Dek af en laat nog 15 min. verder sudderen (laat niet meer koken). Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Verwijder het takje tijm.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de soep in diepe kommetjes, zo blijft ze langer warm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 30.7 g

Bekijk het recept digitaal