- Bewaar

- Bewaar
Vissoep van scampi, hondstong en zalm
Onze drankensuggesties
Wijn Luberon A.C. Hauts Rocs Wijn Sylvaner 2009 'Réserve' A.C. Alsace Caves de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de knoflook fijn.
-
Snij de wortelen, prei, selder en peterselie heel fijn.
-
Snij de tomaten in grove stukken.
-
Snij de aardappel in schijfjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui en de look glazig, samen met de peterselie, tijm en laurier. Voeg de fijngesneden groenten en de aardappelschijfjes toe en laat 2 min. bakken.
-
Voeg de scampischalen, de tomatenstukken en de tomatenpuree toe. Overgiet met de visbouillon en laat 15 min. net onder het kookpunt garen.
-
Leg de stukken vis en de scampi's in een andere kookpan. Kruid met cayennepeper, giet er de witte wijn over en laat 8 min. zachtjes garen. Voeg het kookvocht toe in de visbouillon met groenten. Hou de stukken vis apart.
-
Giet de soep door een zeef en plet met een vork om er zoveel mogelijk vocht (en dus smaak) uit te halen. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout.
-
Leg de stukken vis in de soep en laat ze nog even opwarmen (zonder te koken).
-
Afwerking:
-
Leg enkele scampi's, een hondstongrolletje en een zalmportie op elk (diep) bord. Giet er de soep over en dien op met broodjes aïoli.
Onze drankensuggesties
Wijn Luberon A.C. Hauts Rocs Wijn Sylvaner 2009 'Réserve' A.C. Alsace Caves de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en de knoflook fijn.
-
Snij de wortelen, prei, selder en peterselie heel fijn.
-
Snij de tomaten in grove stukken.
-
Snij de aardappel in schijfjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui en de look glazig, samen met de peterselie, tijm en laurier. Voeg de fijngesneden groenten en de aardappelschijfjes toe en laat 2 min. bakken.
-
Voeg de scampischalen, de tomatenstukken en de tomatenpuree toe. Overgiet met de visbouillon en laat 15 min. net onder het kookpunt garen.
-
Leg de stukken vis en de scampi's in een andere kookpan. Kruid met cayennepeper, giet er de witte wijn over en laat 8 min. zachtjes garen. Voeg het kookvocht toe in de visbouillon met groenten. Hou de stukken vis apart.
-
Giet de soep door een zeef en plet met een vork om er zoveel mogelijk vocht (en dus smaak) uit te halen. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout.
-
Leg de stukken vis in de soep en laat ze nog even opwarmen (zonder te koken).
-
Afwerking:
-
Leg enkele scampi's, een hondstongrolletje en een zalmportie op elk (diep) bord. Giet er de soep over en dien op met broodjes aïoli.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Luberon A.C. Hauts Rocs Wijn Sylvaner 2009 'Réserve' A.C. Alsace Caves de Bennwihr