Visvinkjes met wittekool en gemberdressing
Visvinkjes met wittekool en gemberdressing

Visvinkjes met wittekool en gemberdressing

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 416 kcal
Vet 28 g
Koolhydraat 10.5 g
Eiwit 21.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wittekool in fijne reepjes.

  4. Rasp de gember.

  5. Snipper het bieslook fijn. Hou enkele sprietjes apart voor de afwerking.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de reepjes wittekool 3 min.

  8. Voeg 2 dl visbouillon en de witte wijn toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Leg de diepgevroren visvinkjes op de wittekool, dek af en laat 20 min. koken.

  9. Maak intussen de gemberdressing: giet 1 dl visbouillon in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de geraspte gember en het fijngesnipperde bieslook toe en laat 2 min. koken. Klop er 2 eetl. boter onder.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de wittekool en de visvinkjes over de borden. Versier met een sprietje bieslook en lepel er de gemberdressing rond. Dien op met gekookte aardappelen, kroketten of zelfgemaakte rösti's.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wittekool in fijne reepjes.

  4. Rasp de gember.

  5. Snipper het bieslook fijn. Hou enkele sprietjes apart voor de afwerking.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de reepjes wittekool 3 min.

  8. Voeg 2 dl visbouillon en de witte wijn toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Leg de diepgevroren visvinkjes op de wittekool, dek af en laat 20 min. koken.

  9. Maak intussen de gemberdressing: giet 1 dl visbouillon in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de geraspte gember en het fijngesnipperde bieslook toe en laat 2 min. koken. Klop er 2 eetl. boter onder.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de wittekool en de visvinkjes over de borden. Versier met een sprietje bieslook en lepel er de gemberdressing rond. Dien op met gekookte aardappelen, kroketten of zelfgemaakte rösti's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 416 kcal
Vet 28 g
Koolhydraat 10.5 g
Eiwit 21.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Chardonnay Albert Bichot Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon - Bulgarije

Bekijk het recept digitaal