Visvinkjes op een bedje van prei
Visvinkjes op een bedje van prei

Visvinkjes op een bedje van prei

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 23.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Snij het wit en een beetje groen van de preien in ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig.

  6. Voeg de preiringen, de witte wijn, peper en zout toe. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  7. Leg de diepgevroren visvinkjes op de prei, bestrooi met het kruidentuiltje en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  8. Kook intussen de verse tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Haal de vis uit de kookpot. Voeg de lichte room bij de prei en laat eventjes inkoken op een hoog vuur.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pasta met prei over de borden en leg er de visvinkjes op.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g preiwit in ringen. 2 Kook de prei 15 min. in een bodempje water met 50 g verse tagliatelle. 3 Mix alles en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Snij het wit en een beetje groen van de preien in ringen.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig.

  6. Voeg de preiringen, de witte wijn, peper en zout toe. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  7. Leg de diepgevroren visvinkjes op de prei, bestrooi met het kruidentuiltje en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  8. Kook intussen de verse tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Haal de vis uit de kookpot. Voeg de lichte room bij de prei en laat eventjes inkoken op een hoog vuur.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pasta met prei over de borden en leg er de visvinkjes op.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g preiwit in ringen. 2 Kook de prei 15 min. in een bodempje water met 50 g verse tagliatelle. 3 Mix alles en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 367 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 23.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal