Vlaskaas met perenchutney
Vlaskaas met perenchutney

Vlaskaas met perenchutney

40 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper 1 ui en 3 cm geschilde gember fijn. Schil 2 peren (conference) en snij in blokjes van 1 cm. Snij 200 g Vlaskaas (blok) in kleine blokjes.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de blokjes peer, de gember, 1 kaneelstokje en 2 kruidnagels toe.

  4. Bestrooi met 100 g donkerbruine suiker.

  5. Giet er 1 dl appelazijn bij en laat 20 à 25 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  6. Verdeel de perenchutney en de kaasblokjes over 20 aperitieflepeltjes of -glaasjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper 1 ui en 3 cm geschilde gember fijn. Schil 2 peren (conference) en snij in blokjes van 1 cm. Snij 200 g Vlaskaas (blok) in kleine blokjes.

  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de blokjes peer, de gember, 1 kaneelstokje en 2 kruidnagels toe.

  4. Bestrooi met 100 g donkerbruine suiker.

  5. Giet er 1 dl appelazijn bij en laat 20 à 25 min. afgedekt stoven op een zacht vuur. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  6. Verdeel de perenchutney en de kaasblokjes over 20 aperitieflepeltjes of -glaasjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Valmer - A.O.P. Vouvray

Bekijk het recept digitaal