Vleesbrood met gebakken uien en andijviestoemp
Vleesbrood met gebakken uien en andijviestoemp

Vleesbrood met gebakken uien en andijviestoemp

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 972 kcal
Energie 4067 kj
Vet 67.6 g
Verzadigd vet 30.7 g
Koolhydraat 37.1 g
Suiker 4.9 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 50 g
Zout 4.6 g
natrium 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. altijd de laagste prijs
  2. 3.3p.p

  3. 1 u.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet het vleesbrood 1 u. in de voorverwarmde oven.

  5. Snij intussen de andijvie in fijne reepjes en de uien in fijne ringen.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de andijvie toe. Giet af en kruid met peper en zout. Prak grof.

  7. Smelt de boter in een kookpot en stoof de uiringen ± 10 min. goudbruin op een zacht vuur.

  8. Haal het vleesbrood uit de oven en snij in fijne sneetjes. Serveer met de gebakken uiringen, de andijviestoemp en de mosterd.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. altijd de laagste prijs
  2. 3.3p.p

  3. 1 u.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet het vleesbrood 1 u. in de voorverwarmde oven.

  5. Snij intussen de andijvie in fijne reepjes en de uien in fijne ringen.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de andijvie toe. Giet af en kruid met peper en zout. Prak grof.

  7. Smelt de boter in een kookpot en stoof de uiringen ± 10 min. goudbruin op een zacht vuur.

  8. Haal het vleesbrood uit de oven en snij in fijne sneetjes. Serveer met de gebakken uiringen, de andijviestoemp en de mosterd.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 972 kcal
Energie 4067 kj
Vet 67.6 g
Verzadigd vet 30.7 g
Koolhydraat 37.1 g
Suiker 4.9 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 50 g
Zout 4.6 g
natrium 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Peyrières Cru des Côtes du Rhône A.O.P. Rasteau Bier Postel Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal