Vlindertjes met gerookte zalm, avocado en citroensausje
Vlindertjes met gerookte zalm, avocado en citroensausje

Vlindertjes met gerookte zalm, avocado en citroensausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 66.8 g
Eiwit 24.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het gerookte zalmhaasje in blokjes van 1 cm.

  3. Snij de kerstomaten in 4.

  4. Giet 1/2 blik druiven af en spoel af onder koud water.

  5. Hak de sjalot en een derde van de geschilde komkommer fijn.

  6. Bereiding:
  7. Enkele uren vooraf (15 min.)
  8. Kook de pasta gedurende 12 min. in licht gezouten water en voeg wat olijfolie toe. Giet af, laat uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Laat afkoelen.

  9. Maak ondertussen het citroensausje: breng 1 dl water aan de kook met het citroensap en de witte wijn.

  10. Kook de fijngesnipperde sjalot en de komkommer gedurende 5 à 7 min., en mix fijn. Breng de saus op smaak met dille. Laat afkoelen.

  11. Op het moment zelf (5 min.)
  12. Doe de koude pasta in een grote slakom. Voeg de blokjes zalm, de kerstomaatjes en de druifjes toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

  13. Snij de avocado's in kleine stukjes en voeg toe aan de pastasalade.

  14. Overgiet rijkelijk met het citroensausje en meng goed dooreen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het gerookte zalmhaasje in blokjes van 1 cm.

  3. Snij de kerstomaten in 4.

  4. Giet 1/2 blik druiven af en spoel af onder koud water.

  5. Hak de sjalot en een derde van de geschilde komkommer fijn.

  6. Bereiding:
  7. Enkele uren vooraf (15 min.)
  8. Kook de pasta gedurende 12 min. in licht gezouten water en voeg wat olijfolie toe. Giet af, laat uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Laat afkoelen.

  9. Maak ondertussen het citroensausje: breng 1 dl water aan de kook met het citroensap en de witte wijn.

  10. Kook de fijngesnipperde sjalot en de komkommer gedurende 5 à 7 min., en mix fijn. Breng de saus op smaak met dille. Laat afkoelen.

  11. Op het moment zelf (5 min.)
  12. Doe de koude pasta in een grote slakom. Voeg de blokjes zalm, de kerstomaatjes en de druifjes toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

  13. Snij de avocado's in kleine stukjes en voeg toe aan de pastasalade.

  14. Overgiet rijkelijk met het citroensausje en meng goed dooreen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 530 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 66.8 g
Eiwit 24.4 g

Bekijk het recept digitaal