- Bewaar

- Bewaar
Vlindertjes met gerookte zalm, avocado en citroensausje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het gerookte zalmhaasje in blokjes van 1 cm.
-
Snij de kerstomaten in 4.
-
Giet 1/2 blik druiven af en spoel af onder koud water.
-
Hak de sjalot en een derde van de geschilde komkommer fijn.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (15 min.)
-
Kook de pasta gedurende 12 min. in licht gezouten water en voeg wat olijfolie toe. Giet af, laat uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Laat afkoelen.
-
Maak ondertussen het citroensausje: breng 1 dl water aan de kook met het citroensap en de witte wijn.
-
Kook de fijngesnipperde sjalot en de komkommer gedurende 5 à 7 min., en mix fijn. Breng de saus op smaak met dille. Laat afkoelen.
-
Op het moment zelf (5 min.)
-
Doe de koude pasta in een grote slakom. Voeg de blokjes zalm, de kerstomaatjes en de druifjes toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
-
Snij de avocado's in kleine stukjes en voeg toe aan de pastasalade.
-
Overgiet rijkelijk met het citroensausje en meng goed dooreen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het gerookte zalmhaasje in blokjes van 1 cm.
-
Snij de kerstomaten in 4.
-
Giet 1/2 blik druiven af en spoel af onder koud water.
-
Hak de sjalot en een derde van de geschilde komkommer fijn.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (15 min.)
-
Kook de pasta gedurende 12 min. in licht gezouten water en voeg wat olijfolie toe. Giet af, laat uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Laat afkoelen.
-
Maak ondertussen het citroensausje: breng 1 dl water aan de kook met het citroensap en de witte wijn.
-
Kook de fijngesnipperde sjalot en de komkommer gedurende 5 à 7 min., en mix fijn. Breng de saus op smaak met dille. Laat afkoelen.
-
Op het moment zelf (5 min.)
-
Doe de koude pasta in een grote slakom. Voeg de blokjes zalm, de kerstomaatjes en de druifjes toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
-
Snij de avocado's in kleine stukjes en voeg toe aan de pastasalade.
-
Overgiet rijkelijk met het citroensausje en meng goed dooreen.