Vogelnestjes
Vogelnestjes

Vogelnestjes

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 31.2 g
Koolhydraat 3 g
Eiwit 35.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook 4 eieren 10 min. hard. Spoel de eieren onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en pel ze.

  3. Meng intussen het gehakt met het ongekookte ei en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Kneed alles goed door elkaar.

  4. Rol 4 gelijke gehaktballen. Neem 1 gehaktbal en maak een kuiltje in het midden. Stop een hardgekookt ei in het kuiltje en verdeel het gehakt volledig rond het ei. Rol de gehaktbal tussen uw handen tot een mooi egale bal. Zorg dat het ei volledig bedekt is met gehakt en dat er geen naden of spleetjes meer zijn. Doe hetzelfde met de andere gehaktballen (zie p. 45).

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en wacht tot de boter stopt met schuimen. Bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin, maar nog niet gaar. Draai ze regelmatig om (doe dat voorzichtig met een lepel zonder erin te prikken).

  7. Vet een ovenschaal in met 1 koffi el. boter en leg er de gehaktballen in. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met een tomatensaus (p. 134) en aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook 4 eieren 10 min. hard. Spoel de eieren onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat afkoelen en pel ze.

  3. Meng intussen het gehakt met het ongekookte ei en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Kneed alles goed door elkaar.

  4. Rol 4 gelijke gehaktballen. Neem 1 gehaktbal en maak een kuiltje in het midden. Stop een hardgekookt ei in het kuiltje en verdeel het gehakt volledig rond het ei. Rol de gehaktbal tussen uw handen tot een mooi egale bal. Zorg dat het ei volledig bedekt is met gehakt en dat er geen naden of spleetjes meer zijn. Doe hetzelfde met de andere gehaktballen (zie p. 45).

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en wacht tot de boter stopt met schuimen. Bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin, maar nog niet gaar. Draai ze regelmatig om (doe dat voorzichtig met een lepel zonder erin te prikken).

  7. Vet een ovenschaal in met 1 koffi el. boter en leg er de gehaktballen in. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met een tomatensaus (p. 134) en aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 433 kcal
Vet 31.2 g
Koolhydraat 3 g
Eiwit 35.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Crozes-Hermitage A.O.P. Caves Saint-Pierre Hardys `Stamp of Australia' Cabernet-Merlot - Australië

Bekijk het recept digitaal