Vogels zonder kop met paprika en couscous
Vogels zonder kop met paprika en couscous

Vogels zonder kop met paprika en couscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 856 kcal
Vet 45.5 g
Koolhydraat 61.2 g
Eiwit 48.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in gelijke blokjes van 2 cm.

  5. Snij de sjalotten in 6 of 8 (naargelang de dikte).

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de vogels zonder kop aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de sjalotten en de paprikablokjes toe. Kruid met de ras el hanout en overgiet met 2 dl kippenbouillon. Laat 15 min. sudderen op een matig vuur.

  10. Overgiet intussen de couscous met dl kippenbouillon en laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er de boter onder. Breng op smaak met peper en zout en roer er de peterselie onder.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm, samen met de helft van de paprikablokjes.

  12. Mix de andere helft van de paprikablokjes met de verse kaas en breng op smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Lepel wat saus op het bord en leg er het vlees en de paprikablokjes op. Serveer er de couscous bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in gelijke blokjes van 2 cm.

  5. Snij de sjalotten in 6 of 8 (naargelang de dikte).

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan en bak de vogels zonder kop aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de sjalotten en de paprikablokjes toe. Kruid met de ras el hanout en overgiet met 2 dl kippenbouillon. Laat 15 min. sudderen op een matig vuur.

  10. Overgiet intussen de couscous met dl kippenbouillon en laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er de boter onder. Breng op smaak met peper en zout en roer er de peterselie onder.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm, samen met de helft van de paprikablokjes.

  12. Mix de andere helft van de paprikablokjes met de verse kaas en breng op smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Lepel wat saus op het bord en leg er het vlees en de paprikablokjes op. Serveer er de couscous bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 856 kcal
Vet 45.5 g
Koolhydraat 61.2 g
Eiwit 48.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Fort-du-Bois A.O.P. Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal