- Bewaar

- Bewaar
Vogels zonder kop met veldslapuree en tomatenslaatje
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Trek de worteltjes van de veldsla. Knip de blaadjes eventueel wat fijner met een schaar.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de tapastomaten in 2.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de ui in halve ringen.
-
Meng de bloem met 2 dl water.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de uiringen 2 min. glazig. Voeg de blinde vinken toe en bak goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
-
Voeg 2 dl water toe aan het vlees, dek af en laat 20 à 25 min. sudderen op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water in een ruime kookpot. Voeg na 15 min. de veldsla toe. Giet af en pureer. Meng de helft van de sjalotten onder de puree en kruid met peper en zout.
-
Meng intussen de rest van de sjalot onder de tapastomaten. Kruid met peper en zout. Bestrooi met het bieslook.
-
Haal de blinde vinken uit de kookpot en hou warm. Giet eventueel 1 dl water in de kookpot en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg het bloemmengsel toe en laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Serveer de blinde vinken met de veldslapuree en het tomatenslaatje. Lepel wat saus over de puree.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in stukken. Kook ± 20 min. gaar in een bodempje water. 2 Hak 100 g veldsla grof. Meng de blaadjes onder de aardappelen tot ze slinken. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Trek de worteltjes van de veldsla. Knip de blaadjes eventueel wat fijner met een schaar.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de tapastomaten in 2.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de ui in halve ringen.
-
Meng de bloem met 2 dl water.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de uiringen 2 min. glazig. Voeg de blinde vinken toe en bak goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
-
Voeg 2 dl water toe aan het vlees, dek af en laat 20 à 25 min. sudderen op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water in een ruime kookpot. Voeg na 15 min. de veldsla toe. Giet af en pureer. Meng de helft van de sjalotten onder de puree en kruid met peper en zout.
-
Meng intussen de rest van de sjalot onder de tapastomaten. Kruid met peper en zout. Bestrooi met het bieslook.
-
Haal de blinde vinken uit de kookpot en hou warm. Giet eventueel 1 dl water in de kookpot en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg het bloemmengsel toe en laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Serveer de blinde vinken met de veldslapuree en het tomatenslaatje. Lepel wat saus over de puree.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in stukken. Kook ± 20 min. gaar in een bodempje water. 2 Hak 100 g veldsla grof. Meng de blaadjes onder de aardappelen tot ze slinken. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt