Volkorenpenne met asperges en pancetta
Volkorenpenne met asperges en pancetta

Volkorenpenne met asperges en pancetta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 757 kcal
Vet 36.6 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 69.4 g
Suiker 5.7 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 32.8 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes.

  4. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij in stukken van 3 à 4 cm.

  5. Snij de pancetta in reepjes.

  6. Snij de tomaten in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Kook intussen de asperges 2 min. afgedekt in lichtgezouten water. Hou 1 dl kookvocht apart en giet de rest af.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de lente-uitjes en de pancetta 2 à 3 min. Voeg de tomaten toe en kruid met peper en zout. Doe er de asperges bij en laat nog 2 min. garen.

  11. Giet er het kookvocht van de asperges bij en meng alles onder de penne.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de grana padano.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes.

  4. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij in stukken van 3 à 4 cm.

  5. Snij de pancetta in reepjes.

  6. Snij de tomaten in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Kook intussen de asperges 2 min. afgedekt in lichtgezouten water. Hou 1 dl kookvocht apart en giet de rest af.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de lente-uitjes en de pancetta 2 à 3 min. Voeg de tomaten toe en kruid met peper en zout. Doe er de asperges bij en laat nog 2 min. garen.

  11. Giet er het kookvocht van de asperges bij en meng alles onder de penne.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de grana padano.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 757 kcal
Vet 36.6 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 69.4 g
Suiker 5.7 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 32.8 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Roodeberg rosé KWV Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal