Volkorenspaghetti met scampi's in tomaten-groentesaus
Volkorenspaghetti met scampi's in tomaten-groentesaus

Volkorenspaghetti met scampi's in tomaten-groentesaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 754 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 82 g
Suiker 18.8 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 48.3 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's ontdooien en dep droog.

  3. Pers het knoflook en snipper de ui fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 en daarna in blokjes.

  5. Snij de olijven in 2.

  6. Pluk de oreganoblaadjes.

  7. Snij met een dunschiller schilfers van de pecorino.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg het knoflook, de passata en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout. Laat ± 10 min. zachtjes koken, voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 2 min. koken.

  10. Kook intussen de spaghetti gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  12. Voeg de uitgelekte kappertjes en de olijven toe aan de saus.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de pasta in diepe borden, lepel er de saus over en schik er de scampi's op. Werk af met de pecorino en de oregano.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's ontdooien en dep droog.

  3. Pers het knoflook en snipper de ui fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 en daarna in blokjes.

  5. Snij de olijven in 2.

  6. Pluk de oreganoblaadjes.

  7. Snij met een dunschiller schilfers van de pecorino.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg het knoflook, de passata en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout. Laat ± 10 min. zachtjes koken, voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 2 min. koken.

  10. Kook intussen de spaghetti gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.

  12. Voeg de uitgelekte kappertjes en de olijven toe aan de saus.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de pasta in diepe borden, lepel er de saus over en schik er de scampi's op. Werk af met de pecorino en de oregano.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 754 kcal
Vet 23.9 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 82 g
Suiker 18.8 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 48.3 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal