- Bewaar

- Bewaar
Volkorenspaghetti met scampi's in tomaten-groentesaus
Onze drankensuggesties
Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's ontdooien en dep droog.
-
Pers het knoflook en snipper de ui fijn.
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 en daarna in blokjes.
-
Snij de olijven in 2.
-
Pluk de oreganoblaadjes.
-
Snij met een dunschiller schilfers van de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg het knoflook, de passata en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout. Laat ± 10 min. zachtjes koken, voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 2 min. koken.
-
Kook intussen de spaghetti gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Voeg de uitgelekte kappertjes en de olijven toe aan de saus.
-
Afwerking:
-
Serveer de pasta in diepe borden, lepel er de saus over en schik er de scampi's op. Werk af met de pecorino en de oregano.
Onze drankensuggesties
Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's ontdooien en dep droog.
-
Pers het knoflook en snipper de ui fijn.
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 en daarna in blokjes.
-
Snij de olijven in 2.
-
Pluk de oreganoblaadjes.
-
Snij met een dunschiller schilfers van de pecorino.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg het knoflook, de passata en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout. Laat ± 10 min. zachtjes koken, voeg de courgetteblokjes toe en laat nog 2 min. koken.
-
Kook intussen de spaghetti gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
-
Voeg de uitgelekte kappertjes en de olijven toe aan de saus.
-
Afwerking:
-
Serveer de pasta in diepe borden, lepel er de saus over en schik er de scampi's op. Werk af met de pecorino en de oregano.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië