Volkorenspaghetti met zoete puntpaprika en spitskool
Volkorenspaghetti met zoete puntpaprika en spitskool

Volkorenspaghetti met zoete puntpaprika en spitskool

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 71.8 g
Suiker 9.2 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 32.8 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het steeltje met de pitjes uit de puntpaprika en snij in dunne ringen. Snij de spitskool in reepjes. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Schik de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten 1 à 2 min. Voeg de puntpaprika en de spitskool toe en roerbak 10 min.

  5. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Meng de pesto en de helft van de parmezaan onder de groenten en kruid met peper en zout. Doe er de pasta bij en verdeel over de borden. Bestrooi met de pijnboompitten en de rest van de parmezaan. Verkruimel er de geroosterde ham over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het steeltje met de pitjes uit de puntpaprika en snij in dunne ringen. Snij de spitskool in reepjes. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Schik de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten 1 à 2 min. Voeg de puntpaprika en de spitskool toe en roerbak 10 min.

  5. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Meng de pesto en de helft van de parmezaan onder de groenten en kruid met peper en zout. Doe er de pasta bij en verdeel over de borden. Bestrooi met de pijnboompitten en de rest van de parmezaan. Verkruimel er de geroosterde ham over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 71.8 g
Suiker 9.2 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 32.8 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château Croix Colombe A.O.P. Coteaux Varois en Provence

Bekijk het recept digitaal