Volkorenwafels met abrikozen
Volkorenwafels met abrikozen

Volkorenwafels met abrikozen

1 u. 40 min.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 122 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 17.2 g
Eiwit 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de melk op een zacht vuur tot ze lauw is. Los er de verse gist in op (als u verse gist gebruikt).

  4. Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.

  5. Kluts de eieren.

  6. Bereiding:
  7. Meng de bloem met het zout en de droge gist (als u droge gist gebruikt).

  8. Maak een kuiltje in het midden en giet er de lauwe melk, de geklutste eieren, de honing en de zonnebloemolie in. Meng goed door elkaar tot een glad beslag.

  9. Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 1 u. rijzen tot het in volume is verdubbeld.

  10. Roer er daarna de stukjes gedroogde abrikoos en de sesamzaadjes onder.

  11. Verhit een wafelijzer en bak de wafels aan beide kanten mooi bruin.

  12. Laat afkoelen op een taartrooster tot ze lauw zijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de melk op een zacht vuur tot ze lauw is. Los er de verse gist in op (als u verse gist gebruikt).

  4. Snij de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.

  5. Kluts de eieren.

  6. Bereiding:
  7. Meng de bloem met het zout en de droge gist (als u droge gist gebruikt).

  8. Maak een kuiltje in het midden en giet er de lauwe melk, de geklutste eieren, de honing en de zonnebloemolie in. Meng goed door elkaar tot een glad beslag.

  9. Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 1 u. rijzen tot het in volume is verdubbeld.

  10. Roer er daarna de stukjes gedroogde abrikoos en de sesamzaadjes onder.

  11. Verhit een wafelijzer en bak de wafels aan beide kanten mooi bruin.

  12. Laat afkoelen op een taartrooster tot ze lauw zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 122 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 17.2 g
Eiwit 4.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Mokka

Bekijk het recept digitaal