Volkorenwrap met andijvie, chimichurri-steak en mangosaus
Volkorenwrap met andijvie, chimichurri-steak en mangosaus

Volkorenwrap met andijvie, chimichurri-steak en mangosaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 38.1 g
Suiker 10.2 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 43.4 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de andijvie in fijne reepjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de kerstomaten in 4.

  6. Snij het vruchtvlees van de mango in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Doe de stukken mango in een maatbeker en mix samen met het plantaardige yoghurtalternatief tot een gladde puree. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. Voeg de andijviereepjes toe en laat slinken. Meng er op het einde de kerstomaten onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit de vetstof in een braadpan en bak de steaks 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met de chimichurrikruiden. Snij de steaks daarna in reepjes.

  11. Verdeel de andijvie en de kerstomaten over het midden van elke wrap. Bedek met de reepjes vlees. Vouw eerst de onderkant van elke wrap naar binnen (tot in het midden) en daarna de zijkanten. Serveer met de mangosaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de andijvie in fijne reepjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de kerstomaten in 4.

  6. Snij het vruchtvlees van de mango in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Doe de stukken mango in een maatbeker en mix samen met het plantaardige yoghurtalternatief tot een gladde puree. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 à 2 min. Voeg de andijviereepjes toe en laat slinken. Meng er op het einde de kerstomaten onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit de vetstof in een braadpan en bak de steaks 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met de chimichurrikruiden. Snij de steaks daarna in reepjes.

  11. Verdeel de andijvie en de kerstomaten over het midden van elke wrap. Bedek met de reepjes vlees. Vouw eerst de onderkant van elke wrap naar binnen (tot in het midden) en daarna de zijkanten. Serveer met de mangosaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 38.1 g
Suiker 10.2 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 43.4 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Tarapacá Merlot D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal