Voorjaarsminestrone
Voorjaarsminestrone

Voorjaarsminestrone

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 8.3 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 30.2 g
Suiker 9.4 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 14.4 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2 en daarna in schuine stukken van 2 cm.

  4. Snij de aspergepunten in 3 schuine stukken.

  5. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  6. Schep bolletjes uit de courgette met een meloenschepje.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  9. Snij de grotere boschampignons in stukken.

  10. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  11. Pluk de blaadjes basilicum.

  12. Bereiding:
  13. (30 min.)

  14. Kook de kwarteleitjes 3 min. gaar in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.

  15. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en 3/4 van de lente-uitjes glazig.

  16. Voeg de wortelen toe en laat 2 min. stoven. Kruid met peper.

  17. Overgiet met 2 L water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  18. Voeg 7 min. voor het einde van de kooktijd de pastahoorntjes en de courgettebolletjes toe. Voeg 5 min. voor het einde de diepgevroren erwten, de champignons, de bloemkoolroosjes en de aspergepunten toe.

  19. Afwerking:
  20. Schep de minestrone in kommetjes en werk af met de parmezaanschilfers, de rest van de lente-uitjes, de kwarteleieren (met de gesneden kant naar boven) en het basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2 en daarna in schuine stukken van 2 cm.

  4. Snij de aspergepunten in 3 schuine stukken.

  5. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

  6. Schep bolletjes uit de courgette met een meloenschepje.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  9. Snij de grotere boschampignons in stukken.

  10. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  11. Pluk de blaadjes basilicum.

  12. Bereiding:
  13. (30 min.)

  14. Kook de kwarteleitjes 3 min. gaar in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 2.

  15. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook en 3/4 van de lente-uitjes glazig.

  16. Voeg de wortelen toe en laat 2 min. stoven. Kruid met peper.

  17. Overgiet met 2 L water en verkruimel er de bouillonblokjes over. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  18. Voeg 7 min. voor het einde van de kooktijd de pastahoorntjes en de courgettebolletjes toe. Voeg 5 min. voor het einde de diepgevroren erwten, de champignons, de bloemkoolroosjes en de aspergepunten toe.

  19. Afwerking:
  20. Schep de minestrone in kommetjes en werk af met de parmezaanschilfers, de rest van de lente-uitjes, de kwarteleieren (met de gesneden kant naar boven) en het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 8.3 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 30.2 g
Suiker 9.4 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 14.4 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal