- Bewaar

- Bewaar
Wafels met gist
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min. + ± 1 u. 30 min. rust)
-
Los de gist op in 1,5 dl lauw water. Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Snij de boter in stukjes en doe samen met de melk in een kookpot. Verwarm op een zacht vuur tot de boter grotendeels gesmolten is. Voeg dan het spuitwater of het bier toe.
-
Meng de bloem, de suiker en de vanillesuiker in een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje en giet er de opgeloste gist, de eidooiers en een beetje melkmengsel in. Meng er de gesuikerde bloem beetje bij beetje onder en begin vanuit de randen van het kuiltje. Voeg geleidelijk aan ook de rest van het melkmengsel toe. Mix tot een glad beslag en voeg indien nodig nog wat melk of spuitwater toe. Het beslag moet dikvloeibaar zijn.
-
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het beslag.
-
Dek de mengkom af met een propere keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
-
Roer om met een houten lepel en laat nog ± 1 u. rijzen. Het volume van het beslag moet ongeveer verdubbeld zijn.
-
Bereiding:
-
Laat het wafelijzer goed heet worden en bestrijk het met een beetje boter. Herhaal dit voor elke wafel. Zo blijft het deeg niet aan het ijzer kleven.
-
Schep een pollepel deeg in het midden van het wafelijzer.
-
Draai het na ± 1 min. wat rond, zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen en u mooi gevormde wafels krijgt.
-
Bak elke wafel 3 à 4 min. en draai het wafelijzer halverwege om.
-
Haal de wafels uit het wafelijzer met een speciale vork met twee lange tanden of met een breinaald.
-
Afwerking:
-
Serveer de wafels met boter of suiker naar keuze.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min. + ± 1 u. 30 min. rust)
-
Los de gist op in 1,5 dl lauw water. Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Snij de boter in stukjes en doe samen met de melk in een kookpot. Verwarm op een zacht vuur tot de boter grotendeels gesmolten is. Voeg dan het spuitwater of het bier toe.
-
Meng de bloem, de suiker en de vanillesuiker in een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje en giet er de opgeloste gist, de eidooiers en een beetje melkmengsel in. Meng er de gesuikerde bloem beetje bij beetje onder en begin vanuit de randen van het kuiltje. Voeg geleidelijk aan ook de rest van het melkmengsel toe. Mix tot een glad beslag en voeg indien nodig nog wat melk of spuitwater toe. Het beslag moet dikvloeibaar zijn.
-
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het beslag.
-
Dek de mengkom af met een propere keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
-
Roer om met een houten lepel en laat nog ± 1 u. rijzen. Het volume van het beslag moet ongeveer verdubbeld zijn.
-
Bereiding:
-
Laat het wafelijzer goed heet worden en bestrijk het met een beetje boter. Herhaal dit voor elke wafel. Zo blijft het deeg niet aan het ijzer kleven.
-
Schep een pollepel deeg in het midden van het wafelijzer.
-
Draai het na ± 1 min. wat rond, zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen en u mooi gevormde wafels krijgt.
-
Bak elke wafel 3 à 4 min. en draai het wafelijzer halverwege om.
-
Haal de wafels uit het wafelijzer met een speciale vork met twee lange tanden of met een breinaald.
-
Afwerking:
-
Serveer de wafels met boter of suiker naar keuze.