Wafeltjes met amandelmeel
Wafeltjes met amandelmeel

Wafeltjes met amandelmeel

30 min.
Tussendoortje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 136 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 13.5 g
Eiwit 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de boter mals worden, maar niet smelten. Klop er met de mixer de rietsuiker door tot ze lichter kleurt.

  3. Klop er daarna een na een de eieren door en tenslotte ook de melk.

  4. Meng de bloem met het amandelpoeder en het bakpoeder. Zeef boven het botermengsel en schep dooreen.

  5. Laat het wafelijzer, met gewone wafelplaten, goed heet worden en vet lichtjes in voor elke bakbeurt. Schep er het wafeldeeg in (± 1 opgehoopte eetl.) en laat 1 à 2 min. bakken, draai het om en laat nog 2 min. bakken.

Tip

Kooktips - Kleeft de wafel na het bakken wat aan het ijzer? Meng dan nog een klein beetje melk door het deeg. - U kan de wafeltjes lichtjes `parfumeren' door bv. wat heel fijn geraspte sinaasappelschil, 2 zakjes vanillesuiker, enkele druppels amandelaroma of een snuifje kaneel door het deeg te scheppen. Een lichte amandelsmaak Voor een lichte amandelsmaak in uw cake of taartvulling: vervang een deel van de bloem door hetzelfde gewicht amandelpoeder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de boter mals worden, maar niet smelten. Klop er met de mixer de rietsuiker door tot ze lichter kleurt.

  3. Klop er daarna een na een de eieren door en tenslotte ook de melk.

  4. Meng de bloem met het amandelpoeder en het bakpoeder. Zeef boven het botermengsel en schep dooreen.

  5. Laat het wafelijzer, met gewone wafelplaten, goed heet worden en vet lichtjes in voor elke bakbeurt. Schep er het wafeldeeg in (± 1 opgehoopte eetl.) en laat 1 à 2 min. bakken, draai het om en laat nog 2 min. bakken.

Tip

Kooktips - Kleeft de wafel na het bakken wat aan het ijzer? Meng dan nog een klein beetje melk door het deeg. - U kan de wafeltjes lichtjes `parfumeren' door bv. wat heel fijn geraspte sinaasappelschil, 2 zakjes vanillesuiker, enkele druppels amandelaroma of een snuifje kaneel door het deeg te scheppen. Een lichte amandelsmaak Voor een lichte amandelsmaak in uw cake of taartvulling: vervang een deel van de bloem door hetzelfde gewicht amandelpoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 136 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 13.5 g
Eiwit 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Colombia Onvermengde plantagekoffie. Tussen zacht en pittig, een arabicakoffie met riant aroma en volle geprononceerde smaak.

Bekijk het recept digitaal