- Bewaar

- Bewaar
Warme chocoladetaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Mag enkele uren vooraf (10 min. + 15 min. baktijd)
-
Doe de boter, bloemsuiker en chocolade in een pan en smelt au bain-marie (in een kleine pan die u verwarmt in een grote kom warm water) of in de microgolfoven op halve kracht gedurende 3 min. Roer tot een gladde brij.
-
Klop de hele eieren in een hoge beker schuimig met de kloppers van de mixer.
-
Giet er de chocoladebrij bij en mix even tot een glad beslag.
-
Bekleed een taartvorm van 18 à 20 cm doorsnede met een vel aluminiumfolie en strijk het in met boter. Giet er het beslag in.
-
Een uur voor het opdienen
-
Schuif gedurende 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. De taart rijst en valt dan terug in. Het deeg moet gebakken zijn, maar blijft wat vochtig. Laat afkoelen tot de taart lauwwarm is.
-
Afwerking:
-
Giet een spiegeltje crème anglaise op elk bord en schik er een punt chocoladetaart op.
-
Versier met schijfjes peer.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Mag enkele uren vooraf (10 min. + 15 min. baktijd)
-
Doe de boter, bloemsuiker en chocolade in een pan en smelt au bain-marie (in een kleine pan die u verwarmt in een grote kom warm water) of in de microgolfoven op halve kracht gedurende 3 min. Roer tot een gladde brij.
-
Klop de hele eieren in een hoge beker schuimig met de kloppers van de mixer.
-
Giet er de chocoladebrij bij en mix even tot een glad beslag.
-
Bekleed een taartvorm van 18 à 20 cm doorsnede met een vel aluminiumfolie en strijk het in met boter. Giet er het beslag in.
-
Een uur voor het opdienen
-
Schuif gedurende 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. De taart rijst en valt dan terug in. Het deeg moet gebakken zijn, maar blijft wat vochtig. Laat afkoelen tot de taart lauwwarm is.
-
Afwerking:
-
Giet een spiegeltje crème anglaise op elk bord en schik er een punt chocoladetaart op.
-
Versier met schijfjes peer.