Warme chocoladetaart
Warme chocoladetaart

Warme chocoladetaart

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 629 kcal
Vet 39.9 g
Koolhydraat 56.6 g
Eiwit 9.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Mag enkele uren vooraf (10 min. + 15 min. baktijd)
  3. Doe de boter, bloemsuiker en chocolade in een pan en smelt au bain-marie (in een kleine pan die u verwarmt in een grote kom warm water) of in de microgolfoven op halve kracht gedurende 3 min. Roer tot een gladde brij.

  4. Klop de hele eieren in een hoge beker schuimig met de kloppers van de mixer.

  5. Giet er de chocoladebrij bij en mix even tot een glad beslag.

  6. Bekleed een taartvorm van 18 à 20 cm doorsnede met een vel aluminiumfolie en strijk het in met boter. Giet er het beslag in.

  7. Een uur voor het opdienen

  8. Schuif gedurende 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. De taart rijst en valt dan terug in. Het deeg moet gebakken zijn, maar blijft wat vochtig. Laat afkoelen tot de taart lauwwarm is.

  9. Afwerking:
  10. Giet een spiegeltje crème anglaise op elk bord en schik er een punt chocoladetaart op.

  11. Versier met schijfjes peer.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Mag enkele uren vooraf (10 min. + 15 min. baktijd)
  3. Doe de boter, bloemsuiker en chocolade in een pan en smelt au bain-marie (in een kleine pan die u verwarmt in een grote kom warm water) of in de microgolfoven op halve kracht gedurende 3 min. Roer tot een gladde brij.

  4. Klop de hele eieren in een hoge beker schuimig met de kloppers van de mixer.

  5. Giet er de chocoladebrij bij en mix even tot een glad beslag.

  6. Bekleed een taartvorm van 18 à 20 cm doorsnede met een vel aluminiumfolie en strijk het in met boter. Giet er het beslag in.

  7. Een uur voor het opdienen

  8. Schuif gedurende 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. De taart rijst en valt dan terug in. Het deeg moet gebakken zijn, maar blijft wat vochtig. Laat afkoelen tot de taart lauwwarm is.

  9. Afwerking:
  10. Giet een spiegeltje crème anglaise op elk bord en schik er een punt chocoladetaart op.

  11. Versier met schijfjes peer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 629 kcal
Vet 39.9 g
Koolhydraat 56.6 g
Eiwit 9.8 g

Bekijk het recept digitaal