Warme couscoussalade met zoete aardappel en pastinaak
Warme couscoussalade met zoete aardappel en pastinaak

Warme couscoussalade met zoete aardappel en pastinaak

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 85.2 g
Suiker 14.4 g
Vezel 12 g
Eiwit 18.9 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de pastinaak en de zoete aardappelen en snij in gelijke reepjes.

  5. Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 à 4 cm.

  6. Hak de cashewnoten grof.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en bak de pastinaak, de zoete aardappelen en de lente-uitjes 10 min. Roer er de tijmtakjes en het laurierblaadje onder en kruid met peper en zout.

  10. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Laat 10 min. afgedekt zwellen. Maak los met een vork.

  11. Haal de tijm en de laurier uit de wok en meng de groenten onder de couscous.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de couscous met de feta, de cashewnoten en de hennepzaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de pastinaak en de zoete aardappelen en snij in gelijke reepjes.

  5. Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 en daarna in stukken van 3 à 4 cm.

  6. Hak de cashewnoten grof.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en bak de pastinaak, de zoete aardappelen en de lente-uitjes 10 min. Roer er de tijmtakjes en het laurierblaadje onder en kruid met peper en zout.

  10. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Laat 10 min. afgedekt zwellen. Maak los met een vork.

  11. Haal de tijm en de laurier uit de wok en meng de groenten onder de couscous.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de couscous met de feta, de cashewnoten en de hennepzaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 85.2 g
Suiker 14.4 g
Vezel 12 g
Eiwit 18.9 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Blonden Os Blond bier Wijn Caprice des Anges ‘Grain de Gris’ I.G.P. Vallée du Paradis

Bekijk het recept digitaal