Warme gevulde artisjokken
Warme gevulde artisjokken

Warme gevulde artisjokken

45 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 208 kcal
Vet 10.4 g
Koolhydraat 22.9 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  3. Kook de geschilde aardappelen samen met de paprika's 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snipper het knoflook en het bieslook fijn.

  5. Klop het ei los met een vork.

  6. Bereiding:
  7. Verwijder de schil van de gekookte paprika's en mix per kleur tot een gladde massa.

  8. Pureer de aardappelen en meng 1/2 onder de gele paprika en 1/2 onder de rode.

  9. Meng onder elke puree 1/2 van het ei, de olijfolie, het fijngesnipperde knoflook en bieslook. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verdeel de gele puree over 4 artisjokbodems en de rode puree over de andere 4. Bestrooi met het paneermeel en de pijnboompitten.

  11. Schik op een bakplaat en zet 10 à 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord 2 verschillende artisjokken en geef er een stukje stokbrood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  3. Kook de geschilde aardappelen samen met de paprika's 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snipper het knoflook en het bieslook fijn.

  5. Klop het ei los met een vork.

  6. Bereiding:
  7. Verwijder de schil van de gekookte paprika's en mix per kleur tot een gladde massa.

  8. Pureer de aardappelen en meng 1/2 onder de gele paprika en 1/2 onder de rode.

  9. Meng onder elke puree 1/2 van het ei, de olijfolie, het fijngesnipperde knoflook en bieslook. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verdeel de gele puree over 4 artisjokbodems en de rode puree over de andere 4. Bestrooi met het paneermeel en de pijnboompitten.

  11. Schik op een bakplaat en zet 10 à 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord 2 verschillende artisjokken en geef er een stukje stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 208 kcal
Vet 10.4 g
Koolhydraat 22.9 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal