- Bewaar

- Bewaar
Warme gevulde artisjokken
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika's in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Kook de geschilde aardappelen samen met de paprika's 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper het knoflook en het bieslook fijn.
-
Klop het ei los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verwijder de schil van de gekookte paprika's en mix per kleur tot een gladde massa.
-
Pureer de aardappelen en meng 1/2 onder de gele paprika en 1/2 onder de rode.
-
Meng onder elke puree 1/2 van het ei, de olijfolie, het fijngesnipperde knoflook en bieslook. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel de gele puree over 4 artisjokbodems en de rode puree over de andere 4. Bestrooi met het paneermeel en de pijnboompitten.
-
Schik op een bakplaat en zet 10 à 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord 2 verschillende artisjokken en geef er een stukje stokbrood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika's in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Kook de geschilde aardappelen samen met de paprika's 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper het knoflook en het bieslook fijn.
-
Klop het ei los met een vork.
-
Bereiding:
-
Verwijder de schil van de gekookte paprika's en mix per kleur tot een gladde massa.
-
Pureer de aardappelen en meng 1/2 onder de gele paprika en 1/2 onder de rode.
-
Meng onder elke puree 1/2 van het ei, de olijfolie, het fijngesnipperde knoflook en bieslook. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel de gele puree over 4 artisjokbodems en de rode puree over de andere 4. Bestrooi met het paneermeel en de pijnboompitten.
-
Schik op een bakplaat en zet 10 à 15 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord 2 verschillende artisjokken en geef er een stukje stokbrood bij.