Warme vijgen met geitenkaas en gedroogde ham
Warme vijgen met geitenkaas en gedroogde ham

Warme vijgen met geitenkaas en gedroogde ham

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 20.4 g
Eiwit 18.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de vijgen in 4 partjes, maar snij ze niet volledig door (de vijgen moeten onderaan nog aan elkaar hangen).

  4. Snij de geitenkaas in 8 schijfjes.

  5. Snij de sneetjes Ganda-ham in de lengte in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verdeel de schijfjes geitenkaas over de vijgen en wikkel 2 halve sneetjes Ganda-ham rond de onderkant van elke vijg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  9. Verdeel 3 eetl. balsamicocrème over de schijfjes geitenkaas, kruid met zwarte peper en bestrooi met de amandelschilfers.

  10. Zet ± 7 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord 2 vijgen en werk af met een streepje balsamicocrème en zwarte peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de vijgen in 4 partjes, maar snij ze niet volledig door (de vijgen moeten onderaan nog aan elkaar hangen).

  4. Snij de geitenkaas in 8 schijfjes.

  5. Snij de sneetjes Ganda-ham in de lengte in 2.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Verdeel de schijfjes geitenkaas over de vijgen en wikkel 2 halve sneetjes Ganda-ham rond de onderkant van elke vijg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  9. Verdeel 3 eetl. balsamicocrème over de schijfjes geitenkaas, kruid met zwarte peper en bestrooi met de amandelschilfers.

  10. Zet ± 7 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord 2 vijgen en werk af met een streepje balsamicocrème en zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 20.4 g
Eiwit 18.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Lichtblond speciaalbier Wijn Clos de la Chapelle 'Prestige' A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine, Sur Lie

Bekijk het recept digitaal