Waterzooi `express'
Waterzooi `express'

Waterzooi `express'

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 690 kcal
Vet 33 g
Koolhydraat 53.2 g
Eiwit 35.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Breng ondertussen 1 L water samen met de bouillonblokjes en de wijn aan de kook in een grote kookpot. Doe er de diepgevroren groentereepjes en de kipfilets bij.

  4. Dek af en breng opnieuw aan de kook. Laat op een zacht vuur 10 à 15 min. verder garen. Haal de kipfilets uit de kookpot en hou ze warm. Bewaar het kookvocht voor de soep.

  5. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Leng al roerend aan met het kookvocht en laat pruttelen tot u een dikke groentesoep hebt. Meng er de diepgevroren kervel onder.

  6. Roer de eidooier en de room los in een soepterrine. Meng er de groentesoep onder en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  7. Voeg de kipfilets opnieuw toe.

  8. Afwerking:
  9. Schep de waterzooi in diepe borden en serveer met gekookte aardappelen.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g aardappelen en snij in stukjes. 2 Kook de stukjes aardappel 20 min. gaar in water. Voeg na 10 min. 100 g diepgevroren groentereepjes en 30 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij) toe en laat mee koken. Giet af. 3 Mix alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Breng ondertussen 1 L water samen met de bouillonblokjes en de wijn aan de kook in een grote kookpot. Doe er de diepgevroren groentereepjes en de kipfilets bij.

  4. Dek af en breng opnieuw aan de kook. Laat op een zacht vuur 10 à 15 min. verder garen. Haal de kipfilets uit de kookpot en hou ze warm. Bewaar het kookvocht voor de soep.

  5. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Leng al roerend aan met het kookvocht en laat pruttelen tot u een dikke groentesoep hebt. Meng er de diepgevroren kervel onder.

  6. Roer de eidooier en de room los in een soepterrine. Meng er de groentesoep onder en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  7. Voeg de kipfilets opnieuw toe.

  8. Afwerking:
  9. Schep de waterzooi in diepe borden en serveer met gekookte aardappelen.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g aardappelen en snij in stukjes. 2 Kook de stukjes aardappel 20 min. gaar in water. Voeg na 10 min. 100 g diepgevroren groentereepjes en 30 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij) toe en laat mee koken. Giet af. 3 Mix alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 690 kcal
Vet 33 g
Koolhydraat 53.2 g
Eiwit 35.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië

Bekijk het recept digitaal