- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi `express'
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de aardappelen en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Breng ondertussen 1 L water samen met de bouillonblokjes en de wijn aan de kook in een grote kookpot. Doe er de diepgevroren groentereepjes en de kipfilets bij.
-
Dek af en breng opnieuw aan de kook. Laat op een zacht vuur 10 à 15 min. verder garen. Haal de kipfilets uit de kookpot en hou ze warm. Bewaar het kookvocht voor de soep.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Leng al roerend aan met het kookvocht en laat pruttelen tot u een dikke groentesoep hebt. Meng er de diepgevroren kervel onder.
-
Roer de eidooier en de room los in een soepterrine. Meng er de groentesoep onder en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Voeg de kipfilets opnieuw toe.
-
Afwerking:
-
Schep de waterzooi in diepe borden en serveer met gekookte aardappelen.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g aardappelen en snij in stukjes. 2 Kook de stukjes aardappel 20 min. gaar in water. Voeg na 10 min. 100 g diepgevroren groentereepjes en 30 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij) toe en laat mee koken. Giet af. 3 Mix alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de aardappelen en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Breng ondertussen 1 L water samen met de bouillonblokjes en de wijn aan de kook in een grote kookpot. Doe er de diepgevroren groentereepjes en de kipfilets bij.
-
Dek af en breng opnieuw aan de kook. Laat op een zacht vuur 10 à 15 min. verder garen. Haal de kipfilets uit de kookpot en hou ze warm. Bewaar het kookvocht voor de soep.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Leng al roerend aan met het kookvocht en laat pruttelen tot u een dikke groentesoep hebt. Meng er de diepgevroren kervel onder.
-
Roer de eidooier en de room los in een soepterrine. Meng er de groentesoep onder en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Voeg de kipfilets opnieuw toe.
-
Afwerking:
-
Schep de waterzooi in diepe borden en serveer met gekookte aardappelen.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g aardappelen en snij in stukjes. 2 Kook de stukjes aardappel 20 min. gaar in water. Voeg na 10 min. 100 g diepgevroren groentereepjes en 30 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij) toe en laat mee koken. Giet af. 3 Mix alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië