Waterzooi met kabeljauw en scampi's

Waterzooi met kabeljauw en scampi's

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 16.4 g
Eiwit 27.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  5. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en snij elke filet in 4 gelijke stukken.

  6. Snij de wortelen in blokjes.

  7. Snij de prei eerst in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  8. Snij de stengel selder in de lengte in 2 en snipper fijn.

  9. Snipper de ui en het bieslook fijn.

  10. Bereiding:
  11. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui, de blokjes wortel, de (diepgevroren) prei en de selder 5 min. Voeg de wijn toe, dek de kookpot af en stoof nog 5 min. op een zacht vuur.

  12. Kruid de stukken kabeljauw met zwarte peper en zout en leg ze op de groenten. Giet er de bouillon bij en laat 5 min. garen op een zacht vuur. Draai de vis om en laat nog 4 min. verder garen. Haal de stukken vis uit de kookpot en hou warm.

  13. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de scampi's 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met het kerriepoeder en de cayennepeper.

  14. Voeg de room toe aan de groenten en meng de eidooier onder de saus (doe dat op een zacht vuur). Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de groenten over de borden en leg er de vis en de scampi's op. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en serveer met gekookte aardappelen of rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  5. Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en snij elke filet in 4 gelijke stukken.

  6. Snij de wortelen in blokjes.

  7. Snij de prei eerst in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.

  8. Snij de stengel selder in de lengte in 2 en snipper fijn.

  9. Snipper de ui en het bieslook fijn.

  10. Bereiding:
  11. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui, de blokjes wortel, de (diepgevroren) prei en de selder 5 min. Voeg de wijn toe, dek de kookpot af en stoof nog 5 min. op een zacht vuur.

  12. Kruid de stukken kabeljauw met zwarte peper en zout en leg ze op de groenten. Giet er de bouillon bij en laat 5 min. garen op een zacht vuur. Draai de vis om en laat nog 4 min. verder garen. Haal de stukken vis uit de kookpot en hou warm.

  13. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de scampi's 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met het kerriepoeder en de cayennepeper.

  14. Voeg de room toe aan de groenten en meng de eidooier onder de saus (doe dat op een zacht vuur). Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de groenten over de borden en leg er de vis en de scampi's op. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en serveer met gekookte aardappelen of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 20.8 g
Koolhydraat 16.4 g
Eiwit 27.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Riesling `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal