Waterzooi met kabeljauw en zalmrolletjes
Waterzooi met kabeljauw en zalmrolletjes

Waterzooi met kabeljauw en zalmrolletjes

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 13.6 g
Eiwit 41.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak 1 takje peterselie fijn voor de afwerking. Snipper de rest van de peterselie fijn samen met de dille en meng met 1/2 eetl. mosterd op oude wijze. Kruid met peper en breng op smaak met enkele druppels citroensap.

  3. Bestrijk de sneetjes gerookte zalm met de kruidenmengeling en snij in reepjes van 1,5 cm breed. Rol de reepjes stevig op (met de fijne kruiden aan de binnenkant) en steek er een cocktailprikkertje in.

  4. Snij de aardappelen in fijne partjes (zoals bij een sinaasappel).

  5. Snij de wortelen in staafjes.

  6. Bereiding:
  7. Roer 1,5 eetl. mosterd op oude wijze door de aardappelpartjes. Roerbak 2 min. in 2 eetl. olijfolie.

  8. Voeg 2 dl droge witte wijn toe, samen met 1 koffiel. tijm, de wortelstaafjes, het laurierblaadje, het blokje tuinkruidenbouillon en 1 L water. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.

  9. Voeg de diepgevroren stukken kabeljauw `filet pur' toe, samen met de diepgevroren boterbonen (breek ze eventueel in kleinere stukjes) en laat 10 min. koken op een zacht vuurtje.

  10. Voeg de kerstomaatjes en 1 dl room toe en laat nog 2 min. doorwarmen. Voeg een snuifje zout toe (de rolletjes gerookte zalm zijn al gezouten), wat peper en - naar smaak - wat citroensap.

  11. Doe de zalmrolletjes bij de soep en laat nog 1 min. doorwarmen.

  12. Bestrooi met wat fijngesnipperde peterselie en dien meteen op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak 1 takje peterselie fijn voor de afwerking. Snipper de rest van de peterselie fijn samen met de dille en meng met 1/2 eetl. mosterd op oude wijze. Kruid met peper en breng op smaak met enkele druppels citroensap.

  3. Bestrijk de sneetjes gerookte zalm met de kruidenmengeling en snij in reepjes van 1,5 cm breed. Rol de reepjes stevig op (met de fijne kruiden aan de binnenkant) en steek er een cocktailprikkertje in.

  4. Snij de aardappelen in fijne partjes (zoals bij een sinaasappel).

  5. Snij de wortelen in staafjes.

  6. Bereiding:
  7. Roer 1,5 eetl. mosterd op oude wijze door de aardappelpartjes. Roerbak 2 min. in 2 eetl. olijfolie.

  8. Voeg 2 dl droge witte wijn toe, samen met 1 koffiel. tijm, de wortelstaafjes, het laurierblaadje, het blokje tuinkruidenbouillon en 1 L water. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.

  9. Voeg de diepgevroren stukken kabeljauw `filet pur' toe, samen met de diepgevroren boterbonen (breek ze eventueel in kleinere stukjes) en laat 10 min. koken op een zacht vuurtje.

  10. Voeg de kerstomaatjes en 1 dl room toe en laat nog 2 min. doorwarmen. Voeg een snuifje zout toe (de rolletjes gerookte zalm zijn al gezouten), wat peper en - naar smaak - wat citroensap.

  11. Doe de zalmrolletjes bij de soep en laat nog 1 min. doorwarmen.

  12. Bestrooi met wat fijngesnipperde peterselie en dien meteen op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 13.6 g
Eiwit 41.3 g

Bekijk het recept digitaal