- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi met kip, kervel en spinazie
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (2 à 3 u.)
-
Leg de diepvrieskip in 2 à 3 L kokend water. Voeg de blaadjes van de selder, het preigroen, 2 wortelen, de tijm en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout. Laat 2 à 3 u. afgedekt sudderen op een zacht vuurtje. Zet daarna koel weg.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Snij 6 wortelen, de selder en rest van de prei in kleine stukjes.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Schep het gestolde vet van de kippenbouillon. Haal de kip uit de kookpot en snij in stukken.
-
Leg de stukken kip terug in de bouillon en laat goed opwarmen.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot, voeg de gesneden groenten toe en laat even stoven. Doe er een scheut bouillon bij en voeg de aardappelblokjes toe. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuurtje tot ze gaar zijn.
-
Haal de stukken kip uit de kookpot en hou ze warm. Zeef de bouillon.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even bakken op het vuur en die er 1,5 dl gezeefde bouillon bij.
-
Voeg de diepgevroren kervel en spinazie, de groenten en de aardappelblokjes toe.
-
Klop in een soepterrine het eigeel los samen met het citroensap en de zure room. Giet er voorzichtig de saus met de groenten bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de waterzooi over diepe borden.
Baby eet mee (+6 m) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij de wortel, de prei en de aardappel in stukjes. Kook alles 20 min. in een bodempje water. 2 Voeg op het einde van de kooktijd de kipfilet toe. 3 Pureer en roer er de plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (2 à 3 u.)
-
Leg de diepvrieskip in 2 à 3 L kokend water. Voeg de blaadjes van de selder, het preigroen, 2 wortelen, de tijm en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout. Laat 2 à 3 u. afgedekt sudderen op een zacht vuurtje. Zet daarna koel weg.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Snij 6 wortelen, de selder en rest van de prei in kleine stukjes.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
Schep het gestolde vet van de kippenbouillon. Haal de kip uit de kookpot en snij in stukken.
-
Leg de stukken kip terug in de bouillon en laat goed opwarmen.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot, voeg de gesneden groenten toe en laat even stoven. Doe er een scheut bouillon bij en voeg de aardappelblokjes toe. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuurtje tot ze gaar zijn.
-
Haal de stukken kip uit de kookpot en hou ze warm. Zeef de bouillon.
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even bakken op het vuur en die er 1,5 dl gezeefde bouillon bij.
-
Voeg de diepgevroren kervel en spinazie, de groenten en de aardappelblokjes toe.
-
Klop in een soepterrine het eigeel los samen met het citroensap en de zure room. Giet er voorzichtig de saus met de groenten bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de waterzooi over diepe borden.
Baby eet mee (+6 m) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij de wortel, de prei en de aardappel in stukjes. Kook alles 20 min. in een bodempje water. 2 Voeg op het einde van de kooktijd de kipfilet toe. 3 Pureer en roer er de plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abijbier