- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi met venkel en paprika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de venkel in stukjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes.
-
Klop de eidooiers onder de room.
-
Laat diepgevroren kipfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de kipfilets in dikke repen.
-
Snij de gedroogde tomaten in reepjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes toe en laat 1 min. stoven. Doe er de stukjes venkel bij en laat gedurende 1 min. verder stoven. Kruid met peper en zout.
-
Leg de kipfilets en de takjes peterselie op de groenten.
-
Leng aan met de kippenbouillon en kruid met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmix. Dek af en laat 15 min. koken.
-
Meng ondertussen 2 eetl. zachte boter met 2 eetl. bloem.
-
Verwijder de takjes peterselie en bind de waterzooi met het bloem-botermengsel. Doe dit beetje bij beetje en laat tussenin telkens even doorkoken. De waterzooi mag niet te veel gebonden zijn.
-
Roer er ten slotte de eidooiers met de room onder en laat goed opwarmen (niet meer koken).
-
Afwerking:
-
Garneer met de fijngehakte peterselie en de reepjes gedroogde tomaat. Dien op in diepe borden met natuuraardappelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de venkel in stukjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes.
-
Klop de eidooiers onder de room.
-
Laat diepgevroren kipfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de kipfilets in dikke repen.
-
Snij de gedroogde tomaten in reepjes.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes toe en laat 1 min. stoven. Doe er de stukjes venkel bij en laat gedurende 1 min. verder stoven. Kruid met peper en zout.
-
Leg de kipfilets en de takjes peterselie op de groenten.
-
Leng aan met de kippenbouillon en kruid met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmix. Dek af en laat 15 min. koken.
-
Meng ondertussen 2 eetl. zachte boter met 2 eetl. bloem.
-
Verwijder de takjes peterselie en bind de waterzooi met het bloem-botermengsel. Doe dit beetje bij beetje en laat tussenin telkens even doorkoken. De waterzooi mag niet te veel gebonden zijn.
-
Roer er ten slotte de eidooiers met de room onder en laat goed opwarmen (niet meer koken).
-
Afwerking:
-
Garneer met de fijngehakte peterselie en de reepjes gedroogde tomaat. Dien op in diepe borden met natuuraardappelen.