Waterzooi met venkel en paprika
Waterzooi met venkel en paprika

Waterzooi met venkel en paprika

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 52.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de venkel in stukjes van 1/2 cm.

  4. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Klop de eidooiers onder de room.

  6. Laat diepgevroren kipfilets oppervlakkig ontdooien.

  7. Snij de kipfilets in dikke repen.

  8. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes toe en laat 1 min. stoven. Doe er de stukjes venkel bij en laat gedurende 1 min. verder stoven. Kruid met peper en zout.

  11. Leg de kipfilets en de takjes peterselie op de groenten.

  12. Leng aan met de kippenbouillon en kruid met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmix. Dek af en laat 15 min. koken.

  13. Meng ondertussen 2 eetl. zachte boter met 2 eetl. bloem.

  14. Verwijder de takjes peterselie en bind de waterzooi met het bloem-botermengsel. Doe dit beetje bij beetje en laat tussenin telkens even doorkoken. De waterzooi mag niet te veel gebonden zijn.

  15. Roer er ten slotte de eidooiers met de room onder en laat goed opwarmen (niet meer koken).

  16. Afwerking:
  17. Garneer met de fijngehakte peterselie en de reepjes gedroogde tomaat. Dien op in diepe borden met natuuraardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de venkel in stukjes van 1/2 cm.

  4. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes.

  5. Klop de eidooiers onder de room.

  6. Laat diepgevroren kipfilets oppervlakkig ontdooien.

  7. Snij de kipfilets in dikke repen.

  8. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes toe en laat 1 min. stoven. Doe er de stukjes venkel bij en laat gedurende 1 min. verder stoven. Kruid met peper en zout.

  11. Leg de kipfilets en de takjes peterselie op de groenten.

  12. Leng aan met de kippenbouillon en kruid met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmix. Dek af en laat 15 min. koken.

  13. Meng ondertussen 2 eetl. zachte boter met 2 eetl. bloem.

  14. Verwijder de takjes peterselie en bind de waterzooi met het bloem-botermengsel. Doe dit beetje bij beetje en laat tussenin telkens even doorkoken. De waterzooi mag niet te veel gebonden zijn.

  15. Roer er ten slotte de eidooiers met de room onder en laat goed opwarmen (niet meer koken).

  16. Afwerking:
  17. Garneer met de fijngehakte peterselie en de reepjes gedroogde tomaat. Dien op in diepe borden met natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 52.1 g

Bekijk het recept digitaal