Waterzooi met verse kruidenpasta
Waterzooi met verse kruidenpasta

Waterzooi met verse kruidenpasta

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 315 kcal
Vet 2.6 g
Koolhydraat 33.6 g
Eiwit 39.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren kip oppervlakkig ontdooien. Snij het vlees in kleine, hapklare stukken.

  3. Schil de aardappelen en snij ze in vier.

  4. Snij de wortelen, de selder en de prei in stukken van 2 cm.

  5. Snij het witloof in de lengte in vier.

  6. Snij de ui in maantjes en pers het teentje knoflook.

  7. Rits de blaadjes van de tijmtakjes.

  8. Snij de peterselie, het bieslook en de tijm fijn en doe in een hoge beker of blender. Mix samen met het geperste knoflookteentje, de waterkersblaadjes, de peper en het zout, tot u een kruidenpasta bekomt.

  9. Bereiding:
  10. Doe de aardappelen, de groenten en de ui samen met de gedroogde tijm en marjolein, het paprikapoeder, de cayennepeper, het blad laurier en het bouillonblokje in een soeppan. Doe er water bij tot alles onderstaat en laat 10 à 15 min. koken.

  11. Doe de kippenblokjes erbij en laat nog 5 à 7 min. koken. breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schep de waterzooi in diepe borden en leg in het midden een lepel verse kruidenpasta, zodat deze zich wat kan verspreiden. Zet de rest van de kruidenpasta op tafel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren kip oppervlakkig ontdooien. Snij het vlees in kleine, hapklare stukken.

  3. Schil de aardappelen en snij ze in vier.

  4. Snij de wortelen, de selder en de prei in stukken van 2 cm.

  5. Snij het witloof in de lengte in vier.

  6. Snij de ui in maantjes en pers het teentje knoflook.

  7. Rits de blaadjes van de tijmtakjes.

  8. Snij de peterselie, het bieslook en de tijm fijn en doe in een hoge beker of blender. Mix samen met het geperste knoflookteentje, de waterkersblaadjes, de peper en het zout, tot u een kruidenpasta bekomt.

  9. Bereiding:
  10. Doe de aardappelen, de groenten en de ui samen met de gedroogde tijm en marjolein, het paprikapoeder, de cayennepeper, het blad laurier en het bouillonblokje in een soeppan. Doe er water bij tot alles onderstaat en laat 10 à 15 min. koken.

  11. Doe de kippenblokjes erbij en laat nog 5 à 7 min. koken. breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schep de waterzooi in diepe borden en leg in het midden een lepel verse kruidenpasta, zodat deze zich wat kan verspreiden. Zet de rest van de kruidenpasta op tafel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 315 kcal
Vet 2.6 g
Koolhydraat 33.6 g
Eiwit 39.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Mar Chardonnay Reserva Chili Wijn Duc de Lerme Chardonnay Vin de Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal