Waterzooi met visvinkjes
Waterzooi met visvinkjes

Waterzooi met visvinkjes

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 39.2 g
Eiwit 34 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen in blokjes (even groot als de knolselderblokjes). Snij de prei in stukjes van 1 cm.

  5. Schil de krielaardappelen en snij in 2 (naargelang de grootte).

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de stukjes wortel en prei en de diepgevroren knolselderblokjes 10 min.

  8. Verdeel de diepgevroren visvinkjes naast elkaar over de groenten en overgiet met de witte wijn en de visbouillon. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook ondertussen de krielaardappelen ± 20 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.

  11. Voeg de room, het rivierkreeftenvlees, de krielaardappelen en het fijngesnipperde bieslook toe aan de visvinkjes en de groenten. Verwarm alles nog enkele min. goed. Bind eventueel met instantsausbinder en kruid bij met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de waterzooi over diepe borden en bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de wortelen in blokjes (even groot als de knolselderblokjes). Snij de prei in stukjes van 1 cm.

  5. Schil de krielaardappelen en snij in 2 (naargelang de grootte).

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de stukjes wortel en prei en de diepgevroren knolselderblokjes 10 min.

  8. Verdeel de diepgevroren visvinkjes naast elkaar over de groenten en overgiet met de witte wijn en de visbouillon. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook ondertussen de krielaardappelen ± 20 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.

  11. Voeg de room, het rivierkreeftenvlees, de krielaardappelen en het fijngesnipperde bieslook toe aan de visvinkjes en de groenten. Verwarm alles nog enkele min. goed. Bind eventueel met instantsausbinder en kruid bij met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de waterzooi over diepe borden en bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 39.2 g
Eiwit 34 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Empreinte du Cléray | Chenin Blanc | A.O.P. Anjou Wijn Hardys Stamp of Australia | Chardonnay-Semillon | Australië

Bekijk het recept digitaal