- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi met visvinkjes
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray | Chenin Blanc | A.O.P. Anjou Wijn Hardys Stamp of Australia | Chardonnay-Semillon | Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen in blokjes (even groot als de knolselderblokjes). Snij de prei in stukjes van 1 cm.
-
Schil de krielaardappelen en snij in 2 (naargelang de grootte).
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de stukjes wortel en prei en de diepgevroren knolselderblokjes 10 min.
-
Verdeel de diepgevroren visvinkjes naast elkaar over de groenten en overgiet met de witte wijn en de visbouillon. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de krielaardappelen ± 20 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.
-
Voeg de room, het rivierkreeftenvlees, de krielaardappelen en het fijngesnipperde bieslook toe aan de visvinkjes en de groenten. Verwarm alles nog enkele min. goed. Bind eventueel met instantsausbinder en kruid bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de waterzooi over diepe borden en bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde platte peterselie.
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray | Chenin Blanc | A.O.P. Anjou Wijn Hardys Stamp of Australia | Chardonnay-Semillon | Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen in blokjes (even groot als de knolselderblokjes). Snij de prei in stukjes van 1 cm.
-
Schil de krielaardappelen en snij in 2 (naargelang de grootte).
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de stukjes wortel en prei en de diepgevroren knolselderblokjes 10 min.
-
Verdeel de diepgevroren visvinkjes naast elkaar over de groenten en overgiet met de witte wijn en de visbouillon. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook ondertussen de krielaardappelen ± 20 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.
-
Voeg de room, het rivierkreeftenvlees, de krielaardappelen en het fijngesnipperde bieslook toe aan de visvinkjes en de groenten. Verwarm alles nog enkele min. goed. Bind eventueel met instantsausbinder en kruid bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de waterzooi over diepe borden en bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde platte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Empreinte du Cléray | Chenin Blanc | A.O.P. Anjou Wijn Hardys Stamp of Australia | Chardonnay-Semillon | Australië