Waterzooi van kabeljauw met garnalen
Waterzooi van kabeljauw met garnalen

Waterzooi van kabeljauw met garnalen

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 57.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereid de bouillon: breng het water met de witte wijn, de halve citroen, de groenten en de kruiden aan de kook. Laat 15 min. koken.

  3. Leg de diepgevroren kabeljauwfilets in de kokende bouillon. Breng terug tot aan het kookpunt en zet na 2 min. het vuur af (1).

  4. Stoof intussen 2 eetl. fijngesnipperde ui in wat boter en voeg achtereenvolgens, telkens met 1 min. tussen, 2 eetl. fijngesneden wortel, 2 eetl. selder, de fijngesneden venkel en 2 eetl. prei toe. Kruid met peper en zout. Bevochtig de groenten met 1 eetl. bouillon, dek de pan af en laat zachtjes gaar stoven.

  5. Bereid vervolgens de saus. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem onder. Laat even sudderen en giet er al roerend 1,5 dl melk en 6 dl kookvocht van de vis bij (2).

  6. Kruid met peper, zout, een weinig cayennepeper en saffraan. Voeg de gestoofde groenten en de diepgevroren garnalen toe en laat nog even doorwarmen.

  7. Afwerking:
  8. Klop de eidooier los met 1 dl room en wat fijngehakte peterselie in een soepterrine. Giet de saus erbij en meng goed dooreen. Serveer de waterzooi in diepe borden: schep in elk bord een stuk vis, enkele gekookte aardappelen en overgiet met de saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereid de bouillon: breng het water met de witte wijn, de halve citroen, de groenten en de kruiden aan de kook. Laat 15 min. koken.

  3. Leg de diepgevroren kabeljauwfilets in de kokende bouillon. Breng terug tot aan het kookpunt en zet na 2 min. het vuur af (1).

  4. Stoof intussen 2 eetl. fijngesnipperde ui in wat boter en voeg achtereenvolgens, telkens met 1 min. tussen, 2 eetl. fijngesneden wortel, 2 eetl. selder, de fijngesneden venkel en 2 eetl. prei toe. Kruid met peper en zout. Bevochtig de groenten met 1 eetl. bouillon, dek de pan af en laat zachtjes gaar stoven.

  5. Bereid vervolgens de saus. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem onder. Laat even sudderen en giet er al roerend 1,5 dl melk en 6 dl kookvocht van de vis bij (2).

  6. Kruid met peper, zout, een weinig cayennepeper en saffraan. Voeg de gestoofde groenten en de diepgevroren garnalen toe en laat nog even doorwarmen.

  7. Afwerking:
  8. Klop de eidooier los met 1 dl room en wat fijngehakte peterselie in een soepterrine. Giet de saus erbij en meng goed dooreen. Serveer de waterzooi in diepe borden: schep in elk bord een stuk vis, enkele gekookte aardappelen en overgiet met de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 594 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 57.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Crest - Australië Chardonnay - Sauvignon Blanc Wijn Mâcon-Chardonnay A.C. L'Originel Cave de l'Aurore

Bekijk het recept digitaal