- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi van kabeljauw met garnalen
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Crest - Australië Chardonnay - Sauvignon Blanc Wijn Mâcon-Chardonnay A.C. L'Originel Cave de l'Aurore
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereid de bouillon: breng het water met de witte wijn, de halve citroen, de groenten en de kruiden aan de kook. Laat 15 min. koken.
-
Leg de diepgevroren kabeljauwfilets in de kokende bouillon. Breng terug tot aan het kookpunt en zet na 2 min. het vuur af (1).
-
Stoof intussen 2 eetl. fijngesnipperde ui in wat boter en voeg achtereenvolgens, telkens met 1 min. tussen, 2 eetl. fijngesneden wortel, 2 eetl. selder, de fijngesneden venkel en 2 eetl. prei toe. Kruid met peper en zout. Bevochtig de groenten met 1 eetl. bouillon, dek de pan af en laat zachtjes gaar stoven.
-
Bereid vervolgens de saus. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem onder. Laat even sudderen en giet er al roerend 1,5 dl melk en 6 dl kookvocht van de vis bij (2).
-
Kruid met peper, zout, een weinig cayennepeper en saffraan. Voeg de gestoofde groenten en de diepgevroren garnalen toe en laat nog even doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Klop de eidooier los met 1 dl room en wat fijngehakte peterselie in een soepterrine. Giet de saus erbij en meng goed dooreen. Serveer de waterzooi in diepe borden: schep in elk bord een stuk vis, enkele gekookte aardappelen en overgiet met de saus.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Crest - Australië Chardonnay - Sauvignon Blanc Wijn Mâcon-Chardonnay A.C. L'Originel Cave de l'Aurore
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereid de bouillon: breng het water met de witte wijn, de halve citroen, de groenten en de kruiden aan de kook. Laat 15 min. koken.
-
Leg de diepgevroren kabeljauwfilets in de kokende bouillon. Breng terug tot aan het kookpunt en zet na 2 min. het vuur af (1).
-
Stoof intussen 2 eetl. fijngesnipperde ui in wat boter en voeg achtereenvolgens, telkens met 1 min. tussen, 2 eetl. fijngesneden wortel, 2 eetl. selder, de fijngesneden venkel en 2 eetl. prei toe. Kruid met peper en zout. Bevochtig de groenten met 1 eetl. bouillon, dek de pan af en laat zachtjes gaar stoven.
-
Bereid vervolgens de saus. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem onder. Laat even sudderen en giet er al roerend 1,5 dl melk en 6 dl kookvocht van de vis bij (2).
-
Kruid met peper, zout, een weinig cayennepeper en saffraan. Voeg de gestoofde groenten en de diepgevroren garnalen toe en laat nog even doorwarmen.
-
Afwerking:
-
Klop de eidooier los met 1 dl room en wat fijngehakte peterselie in een soepterrine. Giet de saus erbij en meng goed dooreen. Serveer de waterzooi in diepe borden: schep in elk bord een stuk vis, enkele gekookte aardappelen en overgiet met de saus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Crest - Australië Chardonnay - Sauvignon Blanc Wijn Mâcon-Chardonnay A.C. L'Originel Cave de l'Aurore