Waterzooi van kip, bloemkool en selder
Waterzooi van kip, bloemkool en selder

Waterzooi van kip, bloemkool en selder

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 42.1 g
Eiwit 55.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kipfilets ontdooien en snij in hapklare stukken.

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de selder in blokjes.

  4. Halveer de kerstomaatjes.

  5. Snipper de ui, het bieslook en de dille fijn.

  6. Meng de fijngesnipperde dille met de zure room en mosterd en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukken kipfilet goudbruin. Haal uit de pan.

  9. Bak de fijngesnipperde ui glazig in dezelfde pan.

  10. Voeg de blokjes selder, het bouillonblokje, het laurierblaadje, de tijm, 6 dl water en de tarwe toe. Laat 5 min. sudderen.

  11. Voeg de bloemkoolroosjes en de kippenblokjes toe en laat 7 min. zachtjes garen.

  12. Voeg ook de kerstomaatjes en het roommengsel toe en laat 2 min. sudderen.

  13. Afwerking:
  14. Serveer in diepe borden en werk af met het fijngesnipperde bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kipfilets ontdooien en snij in hapklare stukken.

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de selder in blokjes.

  4. Halveer de kerstomaatjes.

  5. Snipper de ui, het bieslook en de dille fijn.

  6. Meng de fijngesnipperde dille met de zure room en mosterd en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukken kipfilet goudbruin. Haal uit de pan.

  9. Bak de fijngesnipperde ui glazig in dezelfde pan.

  10. Voeg de blokjes selder, het bouillonblokje, het laurierblaadje, de tijm, 6 dl water en de tarwe toe. Laat 5 min. sudderen.

  11. Voeg de bloemkoolroosjes en de kippenblokjes toe en laat 7 min. zachtjes garen.

  12. Voeg ook de kerstomaatjes en het roommengsel toe en laat 2 min. sudderen.

  13. Afwerking:
  14. Serveer in diepe borden en werk af met het fijngesnipperde bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 42.1 g
Eiwit 55.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Sangiovese I.G.T. Farnese Italië Wijn Sylvaner Caves de Bennwihr A.C. Alsace

Bekijk het recept digitaal