- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi van kip, bloemkool en selder
Onze drankensuggesties
Wijn Sangiovese I.G.T. Farnese Italië Wijn Sylvaner Caves de Bennwihr A.C. Alsace
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kipfilets ontdooien en snij in hapklare stukken.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de selder in blokjes.
-
Halveer de kerstomaatjes.
-
Snipper de ui, het bieslook en de dille fijn.
-
Meng de fijngesnipperde dille met de zure room en mosterd en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukken kipfilet goudbruin. Haal uit de pan.
-
Bak de fijngesnipperde ui glazig in dezelfde pan.
-
Voeg de blokjes selder, het bouillonblokje, het laurierblaadje, de tijm, 6 dl water en de tarwe toe. Laat 5 min. sudderen.
-
Voeg de bloemkoolroosjes en de kippenblokjes toe en laat 7 min. zachtjes garen.
-
Voeg ook de kerstomaatjes en het roommengsel toe en laat 2 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Serveer in diepe borden en werk af met het fijngesnipperde bieslook.
Onze drankensuggesties
Wijn Sangiovese I.G.T. Farnese Italië Wijn Sylvaner Caves de Bennwihr A.C. Alsace
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kipfilets ontdooien en snij in hapklare stukken.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de selder in blokjes.
-
Halveer de kerstomaatjes.
-
Snipper de ui, het bieslook en de dille fijn.
-
Meng de fijngesnipperde dille met de zure room en mosterd en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukken kipfilet goudbruin. Haal uit de pan.
-
Bak de fijngesnipperde ui glazig in dezelfde pan.
-
Voeg de blokjes selder, het bouillonblokje, het laurierblaadje, de tijm, 6 dl water en de tarwe toe. Laat 5 min. sudderen.
-
Voeg de bloemkoolroosjes en de kippenblokjes toe en laat 7 min. zachtjes garen.
-
Voeg ook de kerstomaatjes en het roommengsel toe en laat 2 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Serveer in diepe borden en werk af met het fijngesnipperde bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Sangiovese I.G.T. Farnese Italië Wijn Sylvaner Caves de Bennwihr A.C. Alsace