Waterzooi van pladijs met venkel
Waterzooi van pladijs met venkel

Waterzooi van pladijs met venkel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 4.7 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 36.5 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rol de pladijsfilets op met het vel naar binnen en prik vast met een cocktailprikker.

  4. Snij de venkels in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne reepjes. Bewaar het groen.

  5. Snij de selder in blokjes.

  6. Snij de wortel in staafjes.

  7. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  8. Hak de peterselie fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt intussen de boter in een grote pan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend 1 L water toe. Verkruimel er het halve bouillonblokje boven en klop tot een gladde saus.

  12. Voeg de groenten toe aan de saus en kook 10 min. op een laag vuur. Leg de pladijsrolletjes voorzichtig op de groenten. Giet er de room over, kruid met peper en zout en laat 5 min. afgedekt verder koken.

  13. Voeg de aardappelen toe en werk af met de peterselie.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de waterzooi in soepborden en werk af met het venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rol de pladijsfilets op met het vel naar binnen en prik vast met een cocktailprikker.

  4. Snij de venkels in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne reepjes. Bewaar het groen.

  5. Snij de selder in blokjes.

  6. Snij de wortel in staafjes.

  7. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  8. Hak de peterselie fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt intussen de boter in een grote pan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend 1 L water toe. Verkruimel er het halve bouillonblokje boven en klop tot een gladde saus.

  12. Voeg de groenten toe aan de saus en kook 10 min. op een laag vuur. Leg de pladijsrolletjes voorzichtig op de groenten. Giet er de room over, kruid met peper en zout en laat 5 min. afgedekt verder koken.

  13. Voeg de aardappelen toe en werk af met de peterselie.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de waterzooi in soepborden en werk af met het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 479 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 10.5 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 4.7 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 36.5 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal