Waterzooi van schelvis met mosterd
Waterzooi van schelvis met mosterd

Waterzooi van schelvis met mosterd

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 48.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Meng de mosterd met de zure room.

  4. Snij de knolselder in kleine blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  5. Halveer de kerstomaatjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Snij de selder in stukken en de verse bloemkool in kleine roosjes.

  8. Snij de wortelen in flinterdunne staafjes (bv. met een frietsnijder) of rasp grof en dep droog met keukenpapier.

  9. Bereiding:
  10. Breng 2 L water aan de kook. Voeg de diepgevroren vis, de witte selder, de aardappelen, de laurier, de tijm en het bouillonblokje toe, en laat 8 min. koken.

  11. Doe de blokjes knolselder en de bloemkoolroosjes erbij en laat 8 min. verder koken.

  12. Voeg de halve kerstomaatjes, de garnalen en de andere helft van het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  13. Frituur de wortelstaafjes gedurende 1 à 2 min. op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Versier met de wortelstaafjes en een toefje mosterdroom.

Tip

Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (± 20 min) 1 Kook of stoom de stukjes van 1 aardappel en 100 g bloemkool 20 min. in water. 2 Voeg 25 g diepgevroren schelvis de laatste 5 min. toe. Giet af. 3 Mix alles met 1 eetl. olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Meng de mosterd met de zure room.

  4. Snij de knolselder in kleine blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  5. Halveer de kerstomaatjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Snij de selder in stukken en de verse bloemkool in kleine roosjes.

  8. Snij de wortelen in flinterdunne staafjes (bv. met een frietsnijder) of rasp grof en dep droog met keukenpapier.

  9. Bereiding:
  10. Breng 2 L water aan de kook. Voeg de diepgevroren vis, de witte selder, de aardappelen, de laurier, de tijm en het bouillonblokje toe, en laat 8 min. koken.

  11. Doe de blokjes knolselder en de bloemkoolroosjes erbij en laat 8 min. verder koken.

  12. Voeg de halve kerstomaatjes, de garnalen en de andere helft van het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  13. Frituur de wortelstaafjes gedurende 1 à 2 min. op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.

  14. Afwerking:
  15. Versier met de wortelstaafjes en een toefje mosterdroom.

Tip

Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (± 20 min) 1 Kook of stoom de stukjes van 1 aardappel en 100 g bloemkool 20 min. in water. 2 Voeg 25 g diepgevroren schelvis de laatste 5 min. toe. Giet af. 3 Mix alles met 1 eetl. olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 21.4 g
Eiwit 48.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Bourgogne Chardonnay

Bekijk het recept digitaal