Waterzooi van schelvishaasje met peterselieaardappelen
Waterzooi van schelvishaasje met peterselieaardappelen

Waterzooi van schelvishaasje met peterselieaardappelen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2640 kj
Energie 631 kcal
Vet 31.4 g
Verzadigd vet 20.2 g
Koolhydraat 42 g
Suiker 6.1 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 41.8 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.

  2. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Breng intussen het water samen met het bouillonblokje aan de kook in een kookpot. Haal de kookpot van het vuur, doe er de vis in en laat 10 min. garen. Haal de vis met een schuimspaan uit de kookpot en zet de bouillon opzij.

  4. Smelt de boter in een kookpot en stoof de juliennegroenten ± 12 min. Kruid met peper en zout.

  5. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem al kloppend toe. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de visbouillon toe. Roer tot een gebonden saus. Voeg de room en het citroensap toe. Kruid met peper en zout.

  6. Doe de vis en de garnalen bij de gestoofde groenten en giet er de saus over. Laat even opwarmen.

  7. Snipper intussen de platte peterselie fijn. Meng de rest van de boter en de fijngesnipperde peterselie onder de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.

  2. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Breng intussen het water samen met het bouillonblokje aan de kook in een kookpot. Haal de kookpot van het vuur, doe er de vis in en laat 10 min. garen. Haal de vis met een schuimspaan uit de kookpot en zet de bouillon opzij.

  4. Smelt de boter in een kookpot en stoof de juliennegroenten ± 12 min. Kruid met peper en zout.

  5. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem al kloppend toe. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de visbouillon toe. Roer tot een gebonden saus. Voeg de room en het citroensap toe. Kruid met peper en zout.

  6. Doe de vis en de garnalen bij de gestoofde groenten en giet er de saus over. Laat even opwarmen.

  7. Snipper intussen de platte peterselie fijn. Meng de rest van de boter en de fijngesnipperde peterselie onder de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2640 kj
Energie 631 kcal
Vet 31.4 g
Verzadigd vet 20.2 g
Koolhydraat 42 g
Suiker 6.1 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 41.8 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Blonden Os Blond bier Wijn Château Petit Roubié A.O.P. Picpoul de Pinet

Bekijk het recept digitaal