- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi van schelvishaasje met peterselieaardappelen
Onze drankensuggesties
Bier Blonden Os Blond bier Wijn Château Petit Roubié A.O.P. Picpoul de Pinet
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Breng intussen het water samen met het bouillonblokje aan de kook in een kookpot. Haal de kookpot van het vuur, doe er de vis in en laat 10 min. garen. Haal de vis met een schuimspaan uit de kookpot en zet de bouillon opzij.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de juliennegroenten ± 12 min. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem al kloppend toe. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de visbouillon toe. Roer tot een gebonden saus. Voeg de room en het citroensap toe. Kruid met peper en zout.
-
Doe de vis en de garnalen bij de gestoofde groenten en giet er de saus over. Laat even opwarmen.
-
Snipper intussen de platte peterselie fijn. Meng de rest van de boter en de fijngesnipperde peterselie onder de aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Blonden Os Blond bier Wijn Château Petit Roubié A.O.P. Picpoul de Pinet
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Breng intussen het water samen met het bouillonblokje aan de kook in een kookpot. Haal de kookpot van het vuur, doe er de vis in en laat 10 min. garen. Haal de vis met een schuimspaan uit de kookpot en zet de bouillon opzij.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de juliennegroenten ± 12 min. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem al kloppend toe. Laat even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de visbouillon toe. Roer tot een gebonden saus. Voeg de room en het citroensap toe. Kruid met peper en zout.
-
Doe de vis en de garnalen bij de gestoofde groenten en giet er de saus over. Laat even opwarmen.
-
Snipper intussen de platte peterselie fijn. Meng de rest van de boter en de fijngesnipperde peterselie onder de aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Blonden Os Blond bier Wijn Château Petit Roubié A.O.P. Picpoul de Pinet