Waterzooi van tilapia en scampi met fijne groentjes
Waterzooi van tilapia en scampi met fijne groentjes

Waterzooi van tilapia en scampi met fijne groentjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 11.5 g
Eiwit 33.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 20 min.)

  4. Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in gelijke stukken.

  5. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  6. Snij de prei, de wortelen en de selder in fijne staafjes.

  7. Meng het roomalternatief met de eidooiers.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de groenten enkele min. Voeg de visbouillon toe en laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  10. Voeg de stukken tilapia en de scampi's toe en laat opnieuw 10 min. afgedekt sudderen.

  11. Haal de vis, de scampi's en de groenten met een schuimspaan uit de visbouillon en leg in een schaal.

  12. Hou warm.

  13. Meng het roomalternatief met ± 1,5 dl visbouillon.

  14. Giet voorzichtig weer in de kookpot en laat nog even opwarmen, maar niet koken. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Overgiet de vis en de groenten met de saus. Serveer met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 20 min.)

  4. Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in gelijke stukken.

  5. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.

  6. Snij de prei, de wortelen en de selder in fijne staafjes.

  7. Meng het roomalternatief met de eidooiers.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een kookpot en stoof de groenten enkele min. Voeg de visbouillon toe en laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  10. Voeg de stukken tilapia en de scampi's toe en laat opnieuw 10 min. afgedekt sudderen.

  11. Haal de vis, de scampi's en de groenten met een schuimspaan uit de visbouillon en leg in een schaal.

  12. Hou warm.

  13. Meng het roomalternatief met ± 1,5 dl visbouillon.

  14. Giet voorzichtig weer in de kookpot en laat nog even opwarmen, maar niet koken. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Overgiet de vis en de groenten met de saus. Serveer met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 21 g
Koolhydraat 11.5 g
Eiwit 33.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tavel A.O.P.

Bekijk het recept digitaal