- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi van tilapia en scampi met fijne groentjes
Onze drankensuggesties
Wijn Tavel A.O.P.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in gelijke stukken.
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Snij de prei, de wortelen en de selder in fijne staafjes.
-
Meng het roomalternatief met de eidooiers.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de groenten enkele min. Voeg de visbouillon toe en laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de stukken tilapia en de scampi's toe en laat opnieuw 10 min. afgedekt sudderen.
-
Haal de vis, de scampi's en de groenten met een schuimspaan uit de visbouillon en leg in een schaal.
-
Hou warm.
-
Meng het roomalternatief met ± 1,5 dl visbouillon.
-
Giet voorzichtig weer in de kookpot en laat nog even opwarmen, maar niet koken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Overgiet de vis en de groenten met de saus. Serveer met gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Tavel A.O.P.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in gelijke stukken.
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
-
Snij de prei, de wortelen en de selder in fijne staafjes.
-
Meng het roomalternatief met de eidooiers.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de groenten enkele min. Voeg de visbouillon toe en laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de stukken tilapia en de scampi's toe en laat opnieuw 10 min. afgedekt sudderen.
-
Haal de vis, de scampi's en de groenten met een schuimspaan uit de visbouillon en leg in een schaal.
-
Hou warm.
-
Meng het roomalternatief met ± 1,5 dl visbouillon.
-
Giet voorzichtig weer in de kookpot en laat nog even opwarmen, maar niet koken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Overgiet de vis en de groenten met de saus. Serveer met gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Tavel A.O.P.