Waterzooi van vis met polderaardappelen
Waterzooi van vis met polderaardappelen

Waterzooi van vis met polderaardappelen

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 13.8 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 49.3 g
Suiker 12.7 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 43.5 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog. Snij in porties van 3 à 4 cm.

  4. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of in 6.

  7. Snipper de peterselie fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt intussen de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de ui 2 min. glazig. Voeg de groentereepjes toe en roerbak nog 3 min.

  11. Bestrooi met de bloem en laat even meebakken. Voeg de room en 5 dl water toe. Verkruimel er het bouillonblokje over, kruid met peper en zout en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  12. Leg de porties vis op de groenten, dek af en laat nog 5 à 8 min. garen.

  13. Voeg de aardappelen, de garnalen en de peterselie toe. Laat nog even doorwarmen en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de rest van de platte peterselie.

Tip

- Voeg een beetje kerrie toe als extra smaakmaker. - Liever een lactosevrije variant? Vervang de room dan door een plantaardig alternatief.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog. Snij in porties van 3 à 4 cm.

  4. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of in 6.

  7. Snipper de peterselie fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt intussen de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de ui 2 min. glazig. Voeg de groentereepjes toe en roerbak nog 3 min.

  11. Bestrooi met de bloem en laat even meebakken. Voeg de room en 5 dl water toe. Verkruimel er het bouillonblokje over, kruid met peper en zout en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig.

  12. Leg de porties vis op de groenten, dek af en laat nog 5 à 8 min. garen.

  13. Voeg de aardappelen, de garnalen en de peterselie toe. Laat nog even doorwarmen en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de rest van de platte peterselie.

Tip

- Voeg een beetje kerrie toe als extra smaakmaker. - Liever een lactosevrije variant? Vervang de room dan door een plantaardig alternatief.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 516 kcal
Vet 13.8 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 49.3 g
Suiker 12.7 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 43.5 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne

Meer recepten?

Bekijk het recept digitaal