Wentelteefjes met bloedsinaasappelyoghurt en pecannoten
Wentelteefjes met bloedsinaasappelyoghurt en pecannoten

Wentelteefjes met bloedsinaasappelyoghurt en pecannoten

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 60.8 g
Eiwit 16.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de bloedsinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.

  5. Meng de vanillezaadjes onder de Griekse yoghurt en voeg het bloedsinaasappelsap toe. Zet koel weg tot gebruik.

  6. Snij de sneetjes brood in 2 driehoekjes.

  7. Hak de pecannoten grof.

  8. Bereiding:
  9. Klop de eieren los en voeg de melk toe.

  10. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan.

  11. Wentel 4 driehoekjes door de eiermengeling en bak mooi goudbruin aan beide kanten. Smelt opnieuw wat boter in de pan en herhaal tot alle sneetjes brood op zijn.

  12. Afwerking:
  13. Lepel wat bloedsinaasappelyoghurt over de wentelteefjes. Verdeel er de partjes bloedsinaasappel over en bestrooi met de grofgehakte pecannoten. Overgiet met de ahornsiroop of de honing.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de bloedsinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.

  5. Meng de vanillezaadjes onder de Griekse yoghurt en voeg het bloedsinaasappelsap toe. Zet koel weg tot gebruik.

  6. Snij de sneetjes brood in 2 driehoekjes.

  7. Hak de pecannoten grof.

  8. Bereiding:
  9. Klop de eieren los en voeg de melk toe.

  10. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan.

  11. Wentel 4 driehoekjes door de eiermengeling en bak mooi goudbruin aan beide kanten. Smelt opnieuw wat boter in de pan en herhaal tot alle sneetjes brood op zijn.

  12. Afwerking:
  13. Lepel wat bloedsinaasappelyoghurt over de wentelteefjes. Verdeel er de partjes bloedsinaasappel over en bestrooi met de grofgehakte pecannoten. Overgiet met de ahornsiroop of de honing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 60.8 g
Eiwit 16.5 g

Bekijk het recept digitaal