Wentelteefjes met peer en amandel
Wentelteefjes met peer en amandel

Wentelteefjes met peer en amandel

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 29.7 g
Suiker 14.8 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de peren en snij in blokjes.

  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Bereiding:
  6. Klop het ei los samen met de melk en de helft van de kaneel.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de blokjes peer 4 min. Bestrooi met de rest van de kaneel.

  8. Smelt 2 eetl. boter in een pan. Haal de sneetjes brood door het eiermengsel en bak aan beide kanten goudbruin.

  9. Afwerking:
  10. Snij de sneetjes brood in 2 driehoeken en schep er de Griekse yoghurt en de blokjes peer over. Werk af met de amandelschilfers en de ahornsiroop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de peren en snij in blokjes.

  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Bereiding:
  6. Klop het ei los samen met de melk en de helft van de kaneel.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de blokjes peer 4 min. Bestrooi met de rest van de kaneel.

  8. Smelt 2 eetl. boter in een pan. Haal de sneetjes brood door het eiermengsel en bak aan beide kanten goudbruin.

  9. Afwerking:
  10. Snij de sneetjes brood in 2 driehoeken en schep er de Griekse yoghurt en de blokjes peer over. Werk af met de amandelschilfers en de ahornsiroop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 29.7 g
Suiker 14.8 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Marthe Guilty Pleasure Fruitbier Wijn Pinot Gris 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwirh

Bekijk het recept digitaal