- Bewaar

- Bewaar
Wijtingfilets met prei en saffraan
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Hak de sjalotten en snij het wit van de preien in blokjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
-
Bereiding:
-
Smeer een grote vuurvaste schotel rijkelijk in met boter. Bestrooi de bodem met de fijngehakte sjalotten en leg daarop de diepgevroren wijtingfilets. Kruid met peper en zout en leg er de blokjes prei op.
-
Los de saffraan op in de kippenbouillon en giet, samen met de wijn, over de vis. Zet de schotel op het vuur en breng zonder deksel aan de kook.
-
Zodra het gerecht begint te koken, zet u de schotel in de oven. Laat de vis afgedekt nog 25 min. garen op 170 °C.
-
Leg de wijtingfilets op een schotel (voorzichtig, want wijting valt gemakkelijk uit elkaar) en schep de groenten erover. Hou de schotel warm terwijl u de saus afwerkt: giet het kookvocht in een pan en laat op een hevig vuur tot 2/3 van de hoeveelheid indikken.
-
Proef of de saus voldoende gekruid is en klop er dan met een garde, op een matig vuur, beetje bij beetje de 50 g boter door (in kleine stukjes). Zo krijgt u een dikke, glanzende saus.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over de vis, besprenkel eventueel met wat citroensap en serveer onmiddellijk. Geef er aardappelpuree of kroketjes bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Hak de sjalotten en snij het wit van de preien in blokjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
-
Bereiding:
-
Smeer een grote vuurvaste schotel rijkelijk in met boter. Bestrooi de bodem met de fijngehakte sjalotten en leg daarop de diepgevroren wijtingfilets. Kruid met peper en zout en leg er de blokjes prei op.
-
Los de saffraan op in de kippenbouillon en giet, samen met de wijn, over de vis. Zet de schotel op het vuur en breng zonder deksel aan de kook.
-
Zodra het gerecht begint te koken, zet u de schotel in de oven. Laat de vis afgedekt nog 25 min. garen op 170 °C.
-
Leg de wijtingfilets op een schotel (voorzichtig, want wijting valt gemakkelijk uit elkaar) en schep de groenten erover. Hou de schotel warm terwijl u de saus afwerkt: giet het kookvocht in een pan en laat op een hevig vuur tot 2/3 van de hoeveelheid indikken.
-
Proef of de saus voldoende gekruid is en klop er dan met een garde, op een matig vuur, beetje bij beetje de 50 g boter door (in kleine stukjes). Zo krijgt u een dikke, glanzende saus.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over de vis, besprenkel eventueel met wat citroensap en serveer onmiddellijk. Geef er aardappelpuree of kroketjes bij.