Wildpotje van fazant met spruitjes en sjalotten
Wildpotje van fazant met spruitjes en sjalotten

Wildpotje van fazant met spruitjes en sjalotten

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 41.6 g
Koolhydraat 14 g
Eiwit 47.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 5 min.

  3. Laat de spruitjes oppervlakkig ontdooien en snij ze middendoor.

  4. Snij de sjalotten in 4.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 2 eetl. boter in een hoge braadpan en bak de fazantfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de spekblokjes, de stukken sjalot en de spruitjes toe. Kruid met de rozemarijn en de jeneverbessen, en giet er de wildfond en de vloeibare honing bij. Dek af en laat 15 min. sudderen.

  8. Meng intussen 2 eetl. zachte boter onder de bloem tot een glad mengsel.

  9. Bind de saus beetje bij beetje met het botermengsel en laat enkele min. goed doorkoken.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met kroketten of aardappelnootjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 5 min.

  3. Laat de spruitjes oppervlakkig ontdooien en snij ze middendoor.

  4. Snij de sjalotten in 4.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 2 eetl. boter in een hoge braadpan en bak de fazantfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de spekblokjes, de stukken sjalot en de spruitjes toe. Kruid met de rozemarijn en de jeneverbessen, en giet er de wildfond en de vloeibare honing bij. Dek af en laat 15 min. sudderen.

  8. Meng intussen 2 eetl. zachte boter onder de bloem tot een glad mengsel.

  9. Bind de saus beetje bij beetje met het botermengsel en laat enkele min. goed doorkoken.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met kroketten of aardappelnootjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vet 41.6 g
Koolhydraat 14 g
Eiwit 47.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' - A.O.P. Lirac Argento Malbec - Argento - Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal