- Bewaar

- Bewaar
Wildpotje van fazant met spruitjes en sjalotten
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' - A.O.P. Lirac Argento Malbec - Argento - Mendoza - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 5 min.
-
Laat de spruitjes oppervlakkig ontdooien en snij ze middendoor.
-
Snij de sjalotten in 4.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een hoge braadpan en bak de fazantfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de spekblokjes, de stukken sjalot en de spruitjes toe. Kruid met de rozemarijn en de jeneverbessen, en giet er de wildfond en de vloeibare honing bij. Dek af en laat 15 min. sudderen.
-
Meng intussen 2 eetl. zachte boter onder de bloem tot een glad mengsel.
-
Bind de saus beetje bij beetje met het botermengsel en laat enkele min. goed doorkoken.
-
Afwerking:
-
Dien op met kroketten of aardappelnootjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' - A.O.P. Lirac Argento Malbec - Argento - Mendoza - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 5 min.
-
Laat de spruitjes oppervlakkig ontdooien en snij ze middendoor.
-
Snij de sjalotten in 4.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een hoge braadpan en bak de fazantfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de spekblokjes, de stukken sjalot en de spruitjes toe. Kruid met de rozemarijn en de jeneverbessen, en giet er de wildfond en de vloeibare honing bij. Dek af en laat 15 min. sudderen.
-
Meng intussen 2 eetl. zachte boter onder de bloem tot een glad mengsel.
-
Bind de saus beetje bij beetje met het botermengsel en laat enkele min. goed doorkoken.
-
Afwerking:
-
Dien op met kroketten of aardappelnootjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' - A.O.P. Lirac Argento Malbec - Argento - Mendoza - Argentinië