- Bewaar

- Bewaar
Wildsoep met witloof en fazant
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof in grove stukken.
-
Duw de kruidnagel stevig in de ui.
-
Laat de fazantenborstfilet oppervlakkig ontdooien. Snij in reepjes van ongeveer 1 cm.
-
Verwarm 1 eetl. boter in een kookpan en kleur er de fazantenreepjes bruin in. Laat nog 1 à 2 min. bakken op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg er de stukken witloof aan toe. Laat al roerend even stoven en blus vervolgens met de wildfond en eenzelfde hoeveelheid water. Voeg de ui met de kruidnagel toe. Dek af en laat 10 à 15 min. zachtjes sudderen.
-
Verwijder de ui met de kruidnagel en mix de soep zeer fijn. Leng eventueel aan met wat water. Hak de nootjes fijn en voeg ze bij de soep, samen met de goudgebakken fazantenreepjes.
-
Afwerking:
-
Dien meteen op met stokbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het witloof in grove stukken.
-
Duw de kruidnagel stevig in de ui.
-
Laat de fazantenborstfilet oppervlakkig ontdooien. Snij in reepjes van ongeveer 1 cm.
-
Verwarm 1 eetl. boter in een kookpan en kleur er de fazantenreepjes bruin in. Laat nog 1 à 2 min. bakken op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg er de stukken witloof aan toe. Laat al roerend even stoven en blus vervolgens met de wildfond en eenzelfde hoeveelheid water. Voeg de ui met de kruidnagel toe. Dek af en laat 10 à 15 min. zachtjes sudderen.
-
Verwijder de ui met de kruidnagel en mix de soep zeer fijn. Leng eventueel aan met wat water. Hak de nootjes fijn en voeg ze bij de soep, samen met de goudgebakken fazantenreepjes.
-
Afwerking:
-
Dien meteen op met stokbrood.