- Bewaar

- Bewaar
Winters linzenslaatje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Spoel de groene linzen onder koud stromend water.
-
Snij de stengels prei in de lengte middendoor en snij in stukken van 1 cm.
-
Snij de gestoomde rode bieten in dunne repen.
-
Maak een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de stukjes prei toe en laat 5 min. stoven.
-
Roer er de groene linzen onder en voeg het laurierblaadje toe.
-
Overgiet met de groentebouillon tot alles onderstaat. Laat 20 min. sudderen en breng op smaak met de sojasaus. Verwijder het laurierblaadje.
-
Afwerking:
-
Maak een bedje van veldsla in een lage slakom en verdeel er de koude of lauwe linzensalade over. Bestrooi met de repen rode biet en besprenkel met de vinaigrette.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Spoel de groene linzen onder koud stromend water.
-
Snij de stengels prei in de lengte middendoor en snij in stukken van 1 cm.
-
Snij de gestoomde rode bieten in dunne repen.
-
Maak een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de stukjes prei toe en laat 5 min. stoven.
-
Roer er de groene linzen onder en voeg het laurierblaadje toe.
-
Overgiet met de groentebouillon tot alles onderstaat. Laat 20 min. sudderen en breng op smaak met de sojasaus. Verwijder het laurierblaadje.
-
Afwerking:
-
Maak een bedje van veldsla in een lage slakom en verdeel er de koude of lauwe linzensalade over. Bestrooi met de repen rode biet en besprenkel met de vinaigrette.