Winters linzenslaatje
Winters linzenslaatje

Winters linzenslaatje

40 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 61 g
Eiwit 21.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Spoel de groene linzen onder koud stromend water.

  5. Snij de stengels prei in de lengte middendoor en snij in stukken van 1 cm.

  6. Snij de gestoomde rode bieten in dunne repen.

  7. Maak een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de stukjes prei toe en laat 5 min. stoven.

  11. Roer er de groene linzen onder en voeg het laurierblaadje toe.

  12. Overgiet met de groentebouillon tot alles onderstaat. Laat 20 min. sudderen en breng op smaak met de sojasaus. Verwijder het laurierblaadje.

  13. Afwerking:
  14. Maak een bedje van veldsla in een lage slakom en verdeel er de koude of lauwe linzensalade over. Bestrooi met de repen rode biet en besprenkel met de vinaigrette.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Spoel de groene linzen onder koud stromend water.

  5. Snij de stengels prei in de lengte middendoor en snij in stukken van 1 cm.

  6. Snij de gestoomde rode bieten in dunne repen.

  7. Maak een vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de rodewijnazijn en de honing. Kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de stukjes prei toe en laat 5 min. stoven.

  11. Roer er de groene linzen onder en voeg het laurierblaadje toe.

  12. Overgiet met de groentebouillon tot alles onderstaat. Laat 20 min. sudderen en breng op smaak met de sojasaus. Verwijder het laurierblaadje.

  13. Afwerking:
  14. Maak een bedje van veldsla in een lage slakom en verdeel er de koude of lauwe linzensalade over. Bestrooi met de repen rode biet en besprenkel met de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 61 g
Eiwit 21.9 g

Bekijk het recept digitaal