Winters slaatje met gegrilde groenten en zwarte pens
Winters slaatje met gegrilde groenten en zwarte pens

Winters slaatje met gegrilde groenten en zwarte pens

55 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 34.9 g
Koolhydraat 34.4 g
Eiwit 15.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min., 1 à 2 u. vooraf)

  3. Schil de zoete aardappelen, de pastinaak en de wortelen, en snij in stukken van 2 à 3 cm.

  4. Snij de ui in even grote stukken.

  5. Snij de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snij in fijne reepjes.

  6. Doe de gesneden groenten en de ui in een brede ovenschaal en roer er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal onder de ovengrill en laat ± 10 à 15 min. bakken tot de groenten beetgaar zijn. Schep tussendoor eens om.

  7. Haal uit de oven en roer er het uienkonfijt onder. Zet opzij.

  8. Bereiding:
  9. Snij de Romeinse slaharten in fijne repen.

  10. Snij de pensen in schijfjes van 1,5 cm en verwijder het vel.

  11. Smelt de boter in een braadpan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant op een zacht vuur.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de slareepjes over de borden. Schik er de gegrilde groenten en de schijfjes zwarte pens op. Dit slaatje is lekker lauw als winterse lunch.

Tip

- U kan dit recept ook maken met gewone zwarte pens. - Met de groenten kan u gerust variëren naargelang van het seizoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (35 min., 1 à 2 u. vooraf)

  3. Schil de zoete aardappelen, de pastinaak en de wortelen, en snij in stukken van 2 à 3 cm.

  4. Snij de ui in even grote stukken.

  5. Snij de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snij in fijne reepjes.

  6. Doe de gesneden groenten en de ui in een brede ovenschaal en roer er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal onder de ovengrill en laat ± 10 à 15 min. bakken tot de groenten beetgaar zijn. Schep tussendoor eens om.

  7. Haal uit de oven en roer er het uienkonfijt onder. Zet opzij.

  8. Bereiding:
  9. Snij de Romeinse slaharten in fijne repen.

  10. Snij de pensen in schijfjes van 1,5 cm en verwijder het vel.

  11. Smelt de boter in een braadpan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant op een zacht vuur.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de slareepjes over de borden. Schik er de gegrilde groenten en de schijfjes zwarte pens op. Dit slaatje is lekker lauw als winterse lunch.

Tip

- U kan dit recept ook maken met gewone zwarte pens. - Met de groenten kan u gerust variëren naargelang van het seizoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 34.9 g
Koolhydraat 34.4 g
Eiwit 15.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt

Bekijk het recept digitaal