- Bewaar

- Bewaar
Winters slaatje met gegrilde groenten en zwarte pens
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35 min., 1 à 2 u. vooraf)
-
Schil de zoete aardappelen, de pastinaak en de wortelen, en snij in stukken van 2 à 3 cm.
-
Snij de ui in even grote stukken.
-
Snij de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snij in fijne reepjes.
-
Doe de gesneden groenten en de ui in een brede ovenschaal en roer er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal onder de ovengrill en laat ± 10 à 15 min. bakken tot de groenten beetgaar zijn. Schep tussendoor eens om.
-
Haal uit de oven en roer er het uienkonfijt onder. Zet opzij.
-
Bereiding:
-
Snij de Romeinse slaharten in fijne repen.
-
Snij de pensen in schijfjes van 1,5 cm en verwijder het vel.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Verdeel de slareepjes over de borden. Schik er de gegrilde groenten en de schijfjes zwarte pens op. Dit slaatje is lekker lauw als winterse lunch.
- U kan dit recept ook maken met gewone zwarte pens. - Met de groenten kan u gerust variëren naargelang van het seizoen.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35 min., 1 à 2 u. vooraf)
-
Schil de zoete aardappelen, de pastinaak en de wortelen, en snij in stukken van 2 à 3 cm.
-
Snij de ui in even grote stukken.
-
Snij de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snij in fijne reepjes.
-
Doe de gesneden groenten en de ui in een brede ovenschaal en roer er de olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal onder de ovengrill en laat ± 10 à 15 min. bakken tot de groenten beetgaar zijn. Schep tussendoor eens om.
-
Haal uit de oven en roer er het uienkonfijt onder. Zet opzij.
-
Bereiding:
-
Snij de Romeinse slaharten in fijne repen.
-
Snij de pensen in schijfjes van 1,5 cm en verwijder het vel.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de schijfjes pens 1 min. aan elke kant op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Verdeel de slareepjes over de borden. Schik er de gegrilde groenten en de schijfjes zwarte pens op. Dit slaatje is lekker lauw als winterse lunch.
- U kan dit recept ook maken met gewone zwarte pens. - Met de groenten kan u gerust variëren naargelang van het seizoen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Wijn Côtes du Rhône A.O.P. - Les Hauts Rocs Milieubewuste teelt