- Bewaar

- Bewaar
Winterse groentesoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snipper de ui grof.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpan en stoof de ui. Voeg de diepgevroren soepgroenten toe en laat al roerend 5 min. meestoven.
-
Voeg de groentebouillon en de aardappelblokjes toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 30 min. koken op een matig vuur.
-
Mix de soep fijn met een staafmixer en laat nog even doorkoken.
-
Afwerking:
-
Plaats de basissoep in het midden van de tafel en schik enkele andere variaties errond (zie recepten `Winterse groentesoep met spekblokjes', `Winterse groentesoep op zuiderse wijze' en `Winterse groentesoep met zalm'). Dien op met verschillende soorten brood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snipper de ui grof.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpan en stoof de ui. Voeg de diepgevroren soepgroenten toe en laat al roerend 5 min. meestoven.
-
Voeg de groentebouillon en de aardappelblokjes toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 30 min. koken op een matig vuur.
-
Mix de soep fijn met een staafmixer en laat nog even doorkoken.
-
Afwerking:
-
Plaats de basissoep in het midden van de tafel en schik enkele andere variaties errond (zie recepten `Winterse groentesoep met spekblokjes', `Winterse groentesoep op zuiderse wijze' en `Winterse groentesoep met zalm'). Dien op met verschillende soorten brood.