Winterse groentesoep
Winterse groentesoep

Winterse groentesoep

40 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 63 kcal
Vet 3.6 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Snipper de ui grof.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpan en stoof de ui. Voeg de diepgevroren soepgroenten toe en laat al roerend 5 min. meestoven.

  7. Voeg de groentebouillon en de aardappelblokjes toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 30 min. koken op een matig vuur.

  8. Mix de soep fijn met een staafmixer en laat nog even doorkoken.

  9. Afwerking:
  10. Plaats de basissoep in het midden van de tafel en schik enkele andere variaties errond (zie recepten `Winterse groentesoep met spekblokjes', `Winterse groentesoep op zuiderse wijze' en `Winterse groentesoep met zalm'). Dien op met verschillende soorten brood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  4. Snipper de ui grof.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpan en stoof de ui. Voeg de diepgevroren soepgroenten toe en laat al roerend 5 min. meestoven.

  7. Voeg de groentebouillon en de aardappelblokjes toe en kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat 30 min. koken op een matig vuur.

  8. Mix de soep fijn met een staafmixer en laat nog even doorkoken.

  9. Afwerking:
  10. Plaats de basissoep in het midden van de tafel en schik enkele andere variaties errond (zie recepten `Winterse groentesoep met spekblokjes', `Winterse groentesoep op zuiderse wijze' en `Winterse groentesoep met zalm'). Dien op met verschillende soorten brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 63 kcal
Vet 3.6 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 1.6 g

Bekijk het recept digitaal