Winterse groentesoep met spekblokjes
Winterse groentesoep met spekblokjes

Winterse groentesoep met spekblokjes

40 min.
Soep
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de spekblokjes en het preiwit in fijne reepjes.

  4. Laat de asperges ontdooien en snij in stukken van 3 cm.

  5. Maak de wintersoep (zie recept `Wintersoep')

  6. Bereiding:
  7. Bak de spekblokjes licht krokant op een matig vuur. Haal uit de pan.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de asperges en prei gedurende 8 min.

  9. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en laat alles goed opwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Lekker met een sneetje roggebrood met eenden- of ganzenlever.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de spekblokjes en het preiwit in fijne reepjes.

  4. Laat de asperges ontdooien en snij in stukken van 3 cm.

  5. Maak de wintersoep (zie recept `Wintersoep')

  6. Bereiding:
  7. Bak de spekblokjes licht krokant op een matig vuur. Haal uit de pan.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de asperges en prei gedurende 8 min.

  9. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en laat alles goed opwarmen.

  10. Afwerking:
  11. Lekker met een sneetje roggebrood met eenden- of ganzenlever.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal