Winterse groentesoep met zalm
Winterse groentesoep met zalm

Winterse groentesoep met zalm

40 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 213 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 12.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zalmporties ontdooien en verdeel in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  5. Snipper de knoflook en sjalot fijn.

  6. Maak de soep (zie recept `Wintersoep')

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook glazig.

  9. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en laat even mee stoven.

  10. Voeg 1 dl blonde Leffe toe en meng er de zalm onder. Breng op smaak met 1 koffiel. mosterd en laat 2 min. koken.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met brood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zalmporties ontdooien en verdeel in blokjes van 1 cm.

  4. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  5. Snipper de knoflook en sjalot fijn.

  6. Maak de soep (zie recept `Wintersoep')

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook glazig.

  9. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en laat even mee stoven.

  10. Voeg 1 dl blonde Leffe toe en meng er de zalm onder. Breng op smaak met 1 koffiel. mosterd en laat 2 min. koken.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 213 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 12.4 g

Bekijk het recept digitaal